Најновије

ЛАВРОВ О СРУШЕНОМ ИЉУШИНУ: Без нове Буче - ванредна седница СБ УН

Кијевски режим данас је напао авион Ил-76 противваздушним пројектилима, иако је размена заробљеника између Москве и Кијева била договорена, каже шеф руске дипломатије Сергеј Лавров, који из Њујорка, у који је отпутовао на седницу Савета безбедности УН, поручује да је у питању још један "терористички метод" режима у Кијеву.

Лавров је открио да је Москва затражила одржавање ванредне седнице Савета безбедности Уједињених нација због данашњег напада на авион у Белгородској области, током којег су погинули сви који су се налазили у њему.

Седница је заказана за 21 час по средњоевропском времену. 

Министар је истакао да се нада да Француска, која сада председава организацијом, неће блокирати овај захтев Русије, као што је то урадила Велика Британија 2022, након Буче. 

Не бисмо желели да се понови сценарио из Буче од априла 2022, када су јавности била представљена тела људи, које су, наводно, убиле руске снаге, а чије основне податке, име и презиме, још не можемо да добијемо, нагласио је руски министар.

Подсетио је да је након обарања авиона украјинска страна данас одмах саопштила о "храброј победи" својих оружаних снага и тиме прокоментарисао првобитне текстове портала "РБЦ-Украјина" и "Украјинска правда", који су, позивајући се на изворе у украјинском Генералштабу, пренели информацију да је Кијев оборио авион. Према првобитном тексту чланака, авион је, наводно, преносио ракете С-300. 

Прочитајте ОВДЕ о лукавој руској акцији у Авдејевки

Извор: РТ Балкан 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА