Najnovije

LAVROV O SRUŠENOM ILJUŠINU: Bez nove Buče - vanredna sednica SB UN

Kijevski režim danas je napao avion Il-76 protivvazdušnim projektilima, iako je razmena zarobljenika između Moskve i Kijeva bila dogovorena, kaže šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, koji iz NJujorka, u koji je otputovao na sednicu Saveta bezbednosti UN, poručuje da je u pitanju još jedan "teroristički metod" režima u Kijevu.

Lavrov je otkrio da je Moskva zatražila održavanje vanredne sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija zbog današnjeg napada na avion u Belgorodskoj oblasti, tokom kojeg su poginuli svi koji su se nalazili u njemu.

Sednica je zakazana za 21 čas po srednjoevropskom vremenu. 

Ministar je istakao da se nada da Francuska, koja sada predsedava organizacijom, neće blokirati ovaj zahtev Rusije, kao što je to uradila Velika Britanija 2022, nakon Buče. 

Ne bismo želeli da se ponovi scenario iz Buče od aprila 2022, kada su javnosti bila predstavljena tela ljudi, koje su, navodno, ubile ruske snage, a čije osnovne podatke, ime i prezime, još ne možemo da dobijemo, naglasio je ruski ministar.

Podsetio je da je nakon obaranja aviona ukrajinska strana danas odmah saopštila o "hrabroj pobedi" svojih oružanih snaga i time prokomentarisao prvobitne tekstove portala "RBC-Ukrajina" i "Ukrajinska pravda", koji su, pozivajući se na izvore u ukrajinskom Generalštabu, preneli informaciju da je Kijev oborio avion. Prema prvobitnom tekstu članaka, avion je, navodno, prenosio rakete S-300. 

Pročitajte OVDE o lukavoj ruskoj akciji u Avdejevki

Izvor: RT Balkan 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA