Најновије

„Ракете могу да долете и до Пољске“: Москва реагује на провокације из Варшаве

Пољски министар спољних послова Радослав Сикорски позвао је да се, као одговор на на јаке ракетне нападе Русије, Украјини испоручи више ракета дугог домета. Москва је након тога подсетила да пројектили, које желе да испоруче Кијеву, могу да долете и до Пољске.

„На последњи напад на Украјину треба да одговоримо језиком који ће Путин разумети: пооштравањем санкција и испоруком ракета дугог домета Кијеву које ће му омогућити да уништи лансирна места и командне центре“, написао је Сикорски на мрежи „Икс“.

Након тога се огласила портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова која је истакла да су изјаве пољског министра спољних послова усмерене против његове сопствене земље.

„Имам питање: те ракете, по мишљењу Сикорског, треба да имају домет тако да могу да стигну до граница Пољске? Зар им није било довољно што су већ долетале са територије Украјине? Што се каже, новогодишње жеље треба да се остваре“, написала је Захарова на свом Телеграму.

Она је иронично додала да разуме да Сикорски нема неке своје изузетне идеје – само америчке.

„Али не би требало да иде до те мере да ради против сопствене земље. Иако је велико питање коју земљу он сматра својом“, закључила је Захарова.

СПРЕМА СЕ БРУТАЛНА ИЗДАЈА - Кијев ће сада платити за све и то прескупу цену

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА