Најновије

АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈАЦ СТИГАО У ГРОЗНИ, КАДИРОВ МУ ПРЕДАО СПИСАК: Мења заробљенике за слободу својих коња? (ВИДЕО)

Бивши амерички обавештајац Скот Ритер посетио је Грозни, објавио је на свом Телеграм каналу председник Чеченије Рамзан Кадиров.

Скот Ритер у Грозном (Фото: принтскрин)

У Грозни је стигла делегација коју је предводио амерички војни стручњак, бивши маринац и обавештајац Оружаних снага САД Скот Ритер. Прецизира се да је делегацију на аеродрому Грозни дочекао министар за националну политику, спољне односе, штампу и информисање Ахмед Дудајев.

Како је Кадиров рекао, Ритеру је организован обилазак руског универзитета специјалних снага. Током посете, бивши обавештајац је са председником Парламента Чеченске Републике разговарао о ситуацији у свету и руској специјалној војној операцији (СВО) у Украјини. Ритер је такође посетио аеродинамички комплекс Гудски и највећу џамију у Европи „Понос муслимана“ у граду Шали.

Кадиров је изразио захвалност Ритеру и делегацији на посети Чеченији.

„Сигуран сам да ће оно што је видео омогућити Скоту Ритеру да створи објективно мишљење о нашој републици и њеном доприносу специјалној војној операцији у Украјини“, написао је он.

Молба за укидање санкција коњима Кадирова

Председник Чеченије је најавио спремност да ослободи заробљене војнике Оружаних снага Украјине у замену за укидање санкција члановима његове породице – мајци и ћеркама, преноси ТАСС.

„Имамо затворенике које смо одвели у Доњецку, Луганску“, рекао је Кадиров. Он је списак украјинских бораца предао бившем америчком обавештајцу Скоту Ритеру.

Приликом предаје списка приказан је видео снимак затвореника. Украјински борци су на снимку рекли да је предложено ослобађање 20 затвореника уз укидање санкција члановима породице Кадирова, његовим авионима и коњима.

Руски упад у украјинске подземне тврђаве погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА