Najnovije

AMERIČKI OBAVEŠTAJAC STIGAO U GROZNI, KADIROV MU PREDAO SPISAK: Menja zarobljenike za slobodu svojih konja? (VIDEO)

Bivši američki obaveštajac Skot Riter posetio je Grozni, objavio je na svom Telegram kanalu predsednik Čečenije Ramzan Kadirov.

Skot Riter u Groznom (Foto: printskrin)

U Grozni je stigla delegacija koju je predvodio američki vojni stručnjak, bivši marinac i obaveštajac Oružanih snaga SAD Skot Riter. Precizira se da je delegaciju na aerodromu Grozni dočekao ministar za nacionalnu politiku, spoljne odnose, štampu i informisanje Ahmed Dudajev.

Kako je Kadirov rekao, Riteru je organizovan obilazak ruskog univerziteta specijalnih snaga. Tokom posete, bivši obaveštajac je sa predsednikom Parlamenta Čečenske Republike razgovarao o situaciji u svetu i ruskoj specijalnoj vojnoj operaciji (SVO) u Ukrajini. Riter je takođe posetio aerodinamički kompleks Gudski i najveću džamiju u Evropi „Ponos muslimana“ u gradu Šali.

Kadirov je izrazio zahvalnost Riteru i delegaciji na poseti Čečeniji.

„Siguran sam da će ono što je video omogućiti Skotu Riteru da stvori objektivno mišljenje o našoj republici i njenom doprinosu specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini“, napisao je on.

Molba za ukidanje sankcija konjima Kadirova

Predsednik Čečenije je najavio spremnost da oslobodi zarobljene vojnike Oružanih snaga Ukrajine u zamenu za ukidanje sankcija članovima njegove porodice – majci i ćerkama, prenosi TASS.

„Imamo zatvorenike koje smo odveli u Donjecku, Lugansku“, rekao je Kadirov. On je spisak ukrajinskih boraca predao bivšem američkom obaveštajcu Skotu Riteru.

Prilikom predaje spiska prikazan je video snimak zatvorenika. Ukrajinski borci su na snimku rekli da je predloženo oslobađanje 20 zatvorenika uz ukidanje sankcija članovima porodice Kadirova, njegovim avionima i konjima.

Ruski upad u ukrajinske podzemne tvrđave pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA