Најновије

ИСПРАЗНИЛИ КАСУ: Пентагон признао да не може да надокнади оружје испоручено Кијеву

Вашингтон више нема средстава за попуњавање залиха и замену оружја које је испоручено Кијеву, изјавио је портпарол Министарства одбране САД Патрик Рајдер, преноси „Дифенс њуз“.

„Понестало нам је новца“, признао је Рајдер.

Он је објаснио да Пентагон и даље има на располагању 4,2 милијарде долара које би могле да буду искоришћене за испоруке оружја Кијеву, али да средства не могу бити одобрена без сагласности Конгреса.

Такође, недостатак средстава за попуњавање залиха вероватно ће довести до обуставе подршке Украјини, пошто Министарство одбране САД не жели да ризикује борбену готовост сопствене армије.

Лист подсећа да је крајем децембра Пентагон издвојио пакет помоћи Украјини вредан 250 милиона долара. Он је углавном укључивао артиљеријске гранате и другу муницију. Међутим, Рајдер истиче да за сада нема никаквих знакова да ће се наставити са испорукама оружја Кијеву.

Администрација америчког председника Џозефа Бајдена дуго је упозоравала на овакав исход због спорова о додатном финансирању Украјине у Конгресу. Републиканци не желе да одобре још једну траншу помоћи вредну више милијарди долара влади украјинског председника Владимира Зеленског без реформе имиграционе политике у самим САД, подсећа „Дифенс њуз“.

КРЕНУЛИ У ЛОВ: У Кијеву открили мете масовних напада руске војске

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА