Најновије

КРЕНУЛИ У ЛОВ: У Кијеву открили мете масовних напада руске војске

Руска војска је током недавних масовних напада гађала ПВО и инфраструктуру Украјине, изјавио је бивши пуковник Службе безбедности Украјине Олег Стариков.

„Русија је извела нападе како би спровела лов на наше системе ПВО како би их уништила“, рекао је стручњак на свом Јутјуб каналу.

Како је истакао, кључне мете које је руска војска гађала су, поред система ПВО Кијева, били инфраструктурни објекти и војне базе Оружаних снага Украјине.

Стариков је додао да је ту реч о класичној ваздушној операцији која је преоптеретила украјинску противваздухопловну одбрану.

Истовремено, амерички портал „Њузвик“ пише да су масовни руски удари на објекте на територији Украјине у потпуности исцрпели могућности украјинске ПВО, што изазива забринутост с обзиром на то да помоћ западних савезника у последње време пала на минимум.

Поред тога, наводи се, ситуацију компликује и чињеница да понестаје муниције за украјинске мобилне системе ПВО.

Претходно је Министарство одбране Русије саопштило да да је током протекле недеље на територији Украјине изведено 50 групних и један масовни удар прецизним оружјем и беспилотним летелицама. Мете су били објекти војно-индустријског комплекса, војни аеродроми, складишта муниције, као и војне базе.

НИСУ ХТЕЛИ ДА ГИНУ ЗА КИЈЕВСКИ РЕЖИМ: Вод Оружаних снага Украјине се...

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА