Најновије

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ ПРИЗНАО: Офанзива оружаних снага Русије ће бити главобоља за Кијев

Руска војска води тешке борбе у Донбасу, растурајући снаге Оружаних снага Украјине, изјавио је пензионисани украјински генерал Сергеј Кривонос на Јутјуб каналу „Фабрика вести“.

„Постоји много праваца у којима се воде моћне битке. Купјанск, Лиманск, Артјомовск, Мариинск - сви ови правци омогућавају непријатељу да растегне наше ресурсе. Ако оду даље у Черниговску област, имаћемо још једну главобољу“, поделио је своје мисли официр.

Кривонос је позвао на убрзање мобилизације у Украјини и побољшање нивоа обуке војног особља како би се избегла катастрофа на линији фронта.

После великог неуспеха контраофанзиве Оружаних снага Украјине, руске трупе су постигле значајан успех у зони специјалних војних операција. Министар одбране Сергеј Шојгу је 25. децембра известио председника Владимира Путина да су јединице Оружаних снага потпуно ослободиле Маринку у ДНР.

Поред тога, руски падобранци су заузели важне положаје украјинских оружаних снага у Запорожју и утврдили их, након чега су очистили подручје од непријатеља.

НАТО борци су учествовали у покушају напада на Крим

Како преносе руски медији, један од последњих напада извели су украјински бомбардери Су-24 са територије Украјине и ловци Ф-16 који су испалили ракете из румунског ваздушног простора.

ДОДИК ОДГОВОРИО АМЕРИЧКОМ АМБАСАДОРУ У БиХ: Своје претње окачите мачку о реп

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА