Najnovije

UKRAJINSKI GENERAL PRIZNAO: Ofanziva oružanih snaga Rusije će biti glavobolja za Kijev

Ruska vojska vodi teške borbe u Donbasu, rasturajući snage Oružanih snaga Ukrajine, izjavio je penzionisani ukrajinski general Sergej Krivonos na Jutjub kanalu „Fabrika vesti“.

„Postoji mnogo pravaca u kojima se vode moćne bitke. Kupjansk, Limansk, Artjomovsk, Mariinsk - svi ovi pravci omogućavaju neprijatelju da rastegne naše resurse. Ako odu dalje u Černigovsku oblast, imaćemo još jednu glavobolju“, podelio je svoje misli oficir.

Krivonos je pozvao na ubrzanje mobilizacije u Ukrajini i poboljšanje nivoa obuke vojnog osoblja kako bi se izbegla katastrofa na liniji fronta.

Posle velikog neuspeha kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine, ruske trupe su postigle značajan uspeh u zoni specijalnih vojnih operacija. Ministar odbrane Sergej Šojgu je 25. decembra izvestio predsednika Vladimira Putina da su jedinice Oružanih snaga potpuno oslobodile Marinku u DNR.

Pored toga, ruski padobranci su zauzeli važne položaje ukrajinskih oružanih snaga u Zaporožju i utvrdili ih, nakon čega su očistili područje od neprijatelja.

NATO borci su učestvovali u pokušaju napada na Krim

Kako prenose ruski mediji, jedan od poslednjih napada izveli su ukrajinski bombarderi Su-24 sa teritorije Ukrajine i lovci F-16 koji su ispalili rakete iz rumunskog vazdušnog prostora.

DODIK ODGOVORIO AMERIČKOM AMBASADORU U BiH: Svoje pretnje okačite mačku o rep

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA