Најновије

ДОДИК: На крају процеса који водите против мене испашћете лузери

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да неће прихватити евентуалну пресуду Суда БиХ којом би му било забрањено политичко деловање, али да мисли да ће се политички односи у БиХ пре тога рашчистити.

Милорад Додик (Фото: Председништво РС)

- Треба уочити да тај процес још није ни почео, нити мислим да ће ускоро почети. Кажу да ми одуговлачимо, ја их питам: `Зашто ви журите. Шта вам смета ако долазим редовно у суд, имате неке примедбе?` Очекивали сте да Додик дође у судницу, ето сад уживајте. А на крају нећете уживати, испашћете лузери - рекао је Додик за Глас Српске.

Он је истакао да њихов менталитет да тако решавају државне ствари неће проћи.

- Не прави се држава на тај начин. Зар мислите да ће се нешто промијенити ако склоните Додика? То само говори колико сте глупи. Ништа се неће променити - рекао је Додик, који је и лидер СНСД-а.

Одговарајући на питање шта је циљ судског процеса против њега, Додик је рекао да никад није идентификовао себе са Српском и да је веома свестан своје улоге и чињенице да је ту док добија подршку народа.

- Наравно да ћу се трудити да је добијам и даље, али једног дана то неће бити више могуће и то ће бити логично. Неки мисле да ће срушити Српску или СНСД ако нема Додика. Међутим није лако разбити једну структуру добрих људи, без обзира на то што и код нас има битанги. Али, већина људи у СНСД-у је оријентисана патриотски - рекао је Додик.

Он је истакао да је потпредседник СНСД-а Жељка Цвијановић веома способна да сутра гура причу о БиХ у ЕУ, па да вероватно буде и кандидат за комесара у Бриселу, али да то њој никад није пало на памет.

- У Сарајеву је на снази заблуда да све мора да буде завршено на кажњавању Срба - рекао је Додик.

Када је реч о Уставном суду БиХ, Додик је рекао да Уставни суд БиХ формално правно не постоји након што је из те институције отишао и други српски судија.

- Није попуњен како је предвиђено - рекао је Додик и додао да српске судије неће бити именоване у Уставни суд БиХ све док не буде постигнут договоро о начину избора судија који би требало да замене странце.

Он је навео да се у прошлој години ништа није променило у односу са федералним партнерима, те да о томе најбоље говори ситуација када је СДА предложила измјене Изборног закона, а "тројка" подржала, док су СНСД и ХДЗ БиХ који чине већину били против.

- Кад нешто треба урадити против Срба и Хрвата, муслимани ће се ујединити. Они ће то правдати овим или оним. У свакој нормалној земљи када се тако нешто деси, пало би партнерство. Та `тројка` је веома зависна од СДА која је несумњиво и даље политички огранак Исламске заједнице, а знамо како су се у прошлости кључни функционери у Сарајеву бирали онако како то нареде у џамији - рекао је Додик.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА