Најновије

Лагунин књижевни клуб отвара нову, 2024. годину књигом „Шала“

Лагунин књижевни клуб отвара нову, 2024. годину књигом „Шала“ Доменика Старнонеа и 107. трибином која ће се одржати у петак 12. јануара од 18 сати на старом месту, у књижари Делфи СКЦ. О овој књизи ће говорити преводитељка Оливера Нићифоровић.

Фото: Лагуна

У сржи романа „Шала“ су породичне везе и драматичне судбине јунака, пуне неизвесности и изненађења. Један од највећих савремених италијанских писаца стилски префињено и ван уобичајених токова пише о амбицијама, породици и старости.

 
Замислите двобој. Залазак сунца. Челични погледи. Задржан дах. Чују се само откуцаји срца… Али не, ово је прича о сасвим другачијем двобоју. С једне стране је Данијеле Маларико, успешни илустратор који је свестан да је пред крајем каријере. С друге је Марио, Данијелеов четворогодишњи унук.

 


Данијеле годинама живи на хладном северу Италије, у добровољној виртуалној изолацији, усредсређен на свој рад. Мир ће му пореметити ћеркин позив с молбом да се врати у Напуљ на неколико дана да причува унука док су она и њен муж на пословном путу.


Тако се Данијеле враћа у кућу у којој је одрастао – у одаје детињства које опседају духови прошлости породице Маларико. Испод прозора пулсира Напуљ, лукав, насилан и страствен град чији се утицај никада не може пољуљати. Док га Марио буде стално подсећао на живот који тек почиње, Данијеле одлучује да се разрачуна са сопственим амбицијама и животним изборима.


Сто седма трибина Лагуниног књижевног клуба биће одржана у петак 12. јануара од 18 сати у књижари Делфи у СКЦ-у.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА