Najnovije

Lagunin književni klub otvara novu, 2024. godinu knjigom „Šala“

Lagunin književni klub otvara novu, 2024. godinu knjigom „Šala“ Domenika Starnonea i 107. tribinom koja će se održati u petak 12. januara od 18 sati na starom mestu, u knjižari Delfi SKC. O ovoj knjizi će govoriti prevoditeljka Olivera Nićiforović.

Foto: Laguna

U srži romana „Šala“ su porodične veze i dramatične sudbine junaka, pune neizvesnosti i iznenađenja. Jedan od najvećih savremenih italijanskih pisaca stilski prefinjeno i van uobičajenih tokova piše o ambicijama, porodici i starosti.

 
Zamislite dvoboj. Zalazak sunca. Čelični pogledi. Zadržan dah. Čuju se samo otkucaji srca… Ali ne, ovo je priča o sasvim drugačijem dvoboju. S jedne strane je Danijele Malariko, uspešni ilustrator koji je svestan da je pred krajem karijere. S druge je Mario, Danijeleov četvorogodišnji unuk.

 


Danijele godinama živi na hladnom severu Italije, u dobrovoljnoj virtualnoj izolaciji, usredsređen na svoj rad. Mir će mu poremetiti ćerkin poziv s molbom da se vrati u Napulj na nekoliko dana da pričuva unuka dok su ona i njen muž na poslovnom putu.


Tako se Danijele vraća u kuću u kojoj je odrastao – u odaje detinjstva koje opsedaju duhovi prošlosti porodice Malariko. Ispod prozora pulsira Napulj, lukav, nasilan i strastven grad čiji se uticaj nikada ne može poljuljati. Dok ga Mario bude stalno podsećao na život koji tek počinje, Danijele odlučuje da se razračuna sa sopstvenim ambicijama i životnim izborima.


Sto sedma tribina Laguninog književnog kluba biće održana u petak 12. januara od 18 sati u knjižari Delfi u SKC-u.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA