Најновије

Председница Заветника о Ђиласу: Са Куртијем у Скопљу шаље исту поруку

Председница Српске странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски, реаговала је на заједничко учешће самопроглашеног косовског премијера Аљбина Куртија и предводника пробриселске опозиције Драгана Ђиласа, на панел дискусији у Скопљу, рекавши да се ради о крајње неодговорном поступку председника ССП, посебно имајући у виду тренутак у коме се сусрет одиграва, односно пар дана након дипломатске битке у Савету безбедности УН.

Ђурђевић Стаменковски не искључује могућност да се овим сусретом шаље порука "ако Вучић неће да прихвати Куртијеве ултиматуме, има ко хоће, и то у року од одмах".

"Доказани прогонитељ Срба на КиМ Аљбин Курти и његова пропаганда ово ће искористити да поправе свој имиџ, и то нажалост користећи, један део опозиције у Србији".

Ђурђевић Стаменковски не искључује могућност да се оваквим догађајима шаље и имплицитна порука "да је опозиција много пожељнији саговорник за Куртија него актуелна власт. А то можда и не треба да чуди, јер је аргументација коју је Курти изнео у Савету Безбедности УН, у деловима идентичн саопштењима и изјавама пробриселске опозиције у Србији. Е сад, ко од кога преписује, или можда имају исту централу, то су већ занимљива питања", казала је Ђурђевић Стаменковски.

Међутим, она истиче да Курти и Ђилас имају један заједнички проблем. "А тај проблем је што председник Странке слободе и правде није председник Србије".

Она на крају изјаве истиче да овим поступком Драган Ђилас брутално обмањује народ, јер је током изборне пропаганде Куртијево понашање назвао "сулудим", а сада је лидер косовских Албанаца очигледно неко са ким се може разговарати за истим столом, и то јавно, и то на тему прогресивних политика. А једина прогресија која је везана за Куртија је прогресија насиља и етничког чишћења ", закључила је Ђурђевић Стаменковски.

Прочитајте ОВДЕ о још једној победи руске војске у Украјини 

Извор: Политика 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА