Најновије

Смрт Наваљног је одлична потврда тезе да су за Запад сви Словени само потрошна роба

Алексеј Наваљни (Фото: РИА Новости)

Пише: Весна Веизовић

Да је руски режим заиста хтео да се реши Наваљног, не би то сигурно учинио непуних месец дана пред изборе и не би то учинио на територији Руске Федерације, а посебно не у  руском затвору.

Уопште нема сумње да су могли то да изврше док је Наваљни био на слободи и у другој држави. Али нису! Управо поступајући по закону у случају Наваљног, Русија је послала бољу поруку. Али та порука, није се свима допала.

Наваљни је изашао из жиже интересовања. Од када је почела СВО, своје право лице, лице руских издајника је показало мноштво руских уметника и познатих личности, који су антируску кампању наставили да спроводе по свету и то много успешније од самог Наваљног.

Из овога је јасно да Русима није било у интересу да враћају Наваљног у фокус јавности, па ни мртвог.

Али коме јесте?

Па Западу! У правом тренутку!

Уколико се покаже да његова изненадна смрт није природна, уопште нема сумње да је дело Запада!

Међутим присталица Наваљног је у Русији све мање, па су се потенцијалне убице прерачунале јер су се његови гласачи иселили.

Истовремено у западну демократију не верују ни становници колективног запада. И то није само фраза већ реалност свих земаља Европске уније чији грађани масовно пале заставе Уније и траже натраг своје државе, индентитете  и свој новац који њихови лидери масовно поклањају Украјини како би продужили ратну агонију. Али сваки мртав Словен је добар Словен, и што их је мање, то боље, па макар они били и Украјинци.

Истовремено пао је још један од “кључних градова”, Авдејевка, где смрт идола свих русофоба може да послужи као разлог за наставак финансирања дефинитивно изгубљеног рата, против “зле и антидемократске” Русије.

Такође, симптоматично је и то што се његова супруга задесила одмах у Немачкој и спремна за конференцију за штампу.

Подсетићу само да је недавно у украјинском затвору у ужасним условима преминуо амерички новинар који је био проруски оријентисан, али нажалост, иако је био западни новинар, није било шокантних изјава и конференција за штампу где су оптуживали Украјинце за његову смрт, шта више није било ни новинара који би написали нешто у корист слободе говора и одали почаст свом колеги, Гонзалу Лири.

Али то је Запад, шта друго очекивати од њега?

Извор: Васељенска

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА