Najnovije

Smrt Navaljnog je odlična potvrda teze da su za Zapad svi Sloveni samo potrošna roba

Aleksej Navaljni (Foto: RIA Novosti)

Piše: Vesna Veizović

Da je ruski režim zaista hteo da se reši Navaljnog, ne bi to sigurno učinio nepunih mesec dana pred izbore i ne bi to učinio na teritoriji Ruske Federacije, a posebno ne u  ruskom zatvoru.

Uopšte nema sumnje da su mogli to da izvrše dok je Navaljni bio na slobodi i u drugoj državi. Ali nisu! Upravo postupajući po zakonu u slučaju Navaljnog, Rusija je poslala bolju poruku. Ali ta poruka, nije se svima dopala.

Navaljni je izašao iz žiže interesovanja. Od kada je počela SVO, svoje pravo lice, lice ruskih izdajnika je pokazalo mnoštvo ruskih umetnika i poznatih ličnosti, koji su antirusku kampanju nastavili da sprovode po svetu i to mnogo uspešnije od samog Navaljnog.

Iz ovoga je jasno da Rusima nije bilo u interesu da vraćaju Navaljnog u fokus javnosti, pa ni mrtvog.

Ali kome jeste?

Pa Zapadu! U pravom trenutku!

Ukoliko se pokaže da njegova iznenadna smrt nije prirodna, uopšte nema sumnje da je delo Zapada!

Međutim pristalica Navaljnog je u Rusiji sve manje, pa su se potencijalne ubice preračunale jer su se njegovi glasači iselili.

Istovremeno u zapadnu demokratiju ne veruju ni stanovnici kolektivnog zapada. I to nije samo fraza već realnost svih zemalja Evropske unije čiji građani masovno pale zastave Unije i traže natrag svoje države, indentitete  i svoj novac koji njihovi lideri masovno poklanjaju Ukrajini kako bi produžili ratnu agoniju. Ali svaki mrtav Sloven je dobar Sloven, i što ih je manje, to bolje, pa makar oni bili i Ukrajinci.

Istovremeno pao je još jedan od “ključnih gradova”, Avdejevka, gde smrt idola svih rusofoba može da posluži kao razlog za nastavak finansiranja definitivno izgubljenog rata, protiv “zle i antidemokratske” Rusije.

Takođe, simptomatično je i to što se njegova supruga zadesila odmah u Nemačkoj i spremna za konferenciju za štampu.

Podsetiću samo da je nedavno u ukrajinskom zatvoru u užasnim uslovima preminuo američki novinar koji je bio proruski orijentisan, ali nažalost, iako je bio zapadni novinar, nije bilo šokantnih izjava i konferencija za štampu gde su optuživali Ukrajince za njegovu smrt, šta više nije bilo ni novinara koji bi napisali nešto u korist slobode govora i odali počast svom kolegi, Gonzalu Liri.

Ali to je Zapad, šta drugo očekivati od njega?

Izvor: Vaseljenska

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA