Најновије

БАЈДЕН ПОБЕСНЕО: Заузимање Авдејевке кључно је за руски циљ

Амерички председник Џо Бајден оптужио је Конгрес за повлачење украјинских снага из Авдијевке на истоку Украјине, наводећи неактивност америчког парламента довео до тог пораза.

Бела кућа је саопштила да је украјинска војска морала да се повуче из Авдијевке због недостатка муниције, што је последица неактивности Конгреса и резултирало првом значајном победом Русије у неколико месеци, након разговора Бајдена и украјинског председника Володимира Зеленског. .

Пад разорене Авдијевке представља најважнији напредак у Русији од маја 2023. године. Бајден је током телефонског разговора поновио подршку украјинском председнику и истакао хитност потребе да Конгрес одобри нови пакет помоћи Украјини, што је саопштила Бела кућа.

Иако је Сенат недавно, после дуготрајних преговора, одобрио нови пакет помоћи Украјини вредан око 60 милијарди долара, нејасно је да ли ће он проћи у Заступничком дому где доминирају републиканци. Председник Дома Мајк Џонсон тврди да закон неће бити стављен на гласање.

Окупација Авдејевке је кључна за руски циљ да обезбеди потпуну контролу над две покрајине које чине индустријски регион Донбаса, а могли смо и да победимо председника Владимира Путина на изборима следећег месеца.

ТЕНЗИЈЕ: Шта то Борељ поручује Кијеву!?

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА