Најновије

ЛУКАШЕНКО О ДОДИКУ: Пуно поверење - храбар и доследан политичар!

Белоруски председник Александар Лукашенко подржао је данас „доследну и храбру политику” председника Републике Српске Милорада Додика, а посебно то што „чврсто заступа интересе православаца у БиХ и региону”, јавља РТРС.

„Само истрајност, храброст и слобода могу да одреде будућност једне нације и региона, а управо то видим у политици председника”, рекао је Лукашенко након разговора са Додиком, додајући да је реч о старим пријатељима и да је Белорусија спремна да увек подржи Републику Српску. Лукашенко је рекао да разуме позицију Српске и њених политичких представника који „трпе притиске колективног Запада”.

„Пажљиво пратимо ситуацију на Балкану. Југославију су разбили, знате мој став у најтежим временима током бомбардовања, знате и за мој однос са БиХ. Ми знамо да вам сада није лако и само снага, нажалост, данас нешто значи. А ваша моћ и храброст много значе”, рекао је он. Лукашенко је Додику поручио да се Република Српска чврсто држи по питању одбране православног народа.

 „Имамо поверење у вас, можете да рачунате на нас”, навео је он. Додик је указао белоруском колеги на, како се наводи, сложену политичку ситуацију у БиХ. „Председник Лукашенко један је од ретких лидера који је упознат са детаљима. И једна добра намера да се разуме и помогне у конкретној ситуацији. Успешан састанак, наставићемо да радимо”, рекао је Додик. Делегација Српске имала је састанак и са премијером Бјелорусије Романом Головченком, а током посете белоруској Академији наука договорено је јачање сарадње и у области образовања, преноси Танјуг.

Прочитајте ОВДЕ шта је Несторовић рекао о београдским изборима

Извор: Танјуг

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА