Најновије

СРБИЈА ЈЕ БЕДНА КОЛОНИЈА: Вучић даје 97% Рио Тинту и каже "браниће Србију"!? (ВИДЕО)

Ми смо бедна колонија, а имамо председника који каже: „Ја ћу бранити Србију“. Па како се Србија брани? Вучићева власт за ову земљу је заиста опасна. Ко је поново увео Рио Тинто у игру него он. Односно Рио Тинто је себе увео преко њега, рекао је др Милан Брдар, универзитетски професор у пензији, приликом гостовања на каналу Прави одговор. 

 

Он је навео да је Ана Брнабић потписала 2018. године значајан папир који обавезује. 

- Наводно је донешена додлука да се то не ради, али још тада сам рекао да је то стављено на лед. Вучић је рекао да то може да нас кошта око милијарду евра. Па то смо знали. И сад, да се то ради на рудну ренту од три посто, какве економске користи може да има Србија? То значи да три посто прихода иде Србији, а 97 посто Рио Тинту, људи! И чиме ће то бити плаћено? Па тровањем целог краја, Дрине и Саве – навео је Брдар. 

Он је упитао где су стручњаци и зашто нема емисија на РТС-у. 

- Где су стручњаци? Хајде да их видимо на том проклетом РТС-у који треба укинути. Чему служи та телевизија? Све власти од 2000. године су опасне, укључујући Вучићеву. Јел мора да се плати милијарду да их избациш из земље? Плати. Али како кад је Рио Тинто у власништву Ротшилда?   Кад браниш Србију, што ниси дигао рудну ренту на 50 одсто. Па да видим да ли би онда дошли – приметио је професор Брдар. 

Он истиче да то што се прича како они отварају радна места, “то исто су могли и колонизатори да причају по Африци и Азији“. 

Према Брдаревим речима, опозиција је „булумента несхватљивих људи“, а Београд је „болесно место“.

- Оно што је за нас опасно је оно што не видимо, уговори које преузимамо. А онда кукамо како ево Фиат не ради. Онда кукамо што се Косово понаша као држава, а Србија се не понаша као држава. Нама се кочопери на телевизији како брани суверенитет, а нема петљу чак ни амабсадору Хилу да каже то у лице – наглашава гост канала Прави одговор. 

Такође је критиковао и што нас чекају високе новчане казне за граматичке „грешке“ по закону о родној равнорправности. 

Брдар каже да живимо у опасном времену, где је Америка сада најопаснија јер јој измиче место број један, а она „то неће препустити без светског рата“. Међутим, вели и да ако се Руси врате у Берлин, више неће изаћи. А Србију ће докусурити, и остаће само територија за неког другог. Такође наводи, да је оно што нам не откривају важније од ударних вести, а једном приликом је у дневнику камера пала на папир и то је открило нешто од онога што нам се дешава. О свему детаљније сазнајте на каналу Прави одговор.

Погледајте:

Прочитајте ОВДЕ шта је Песков поручио Западу

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА