Najnovije

SRBIJA JE BEDNA KOLONIJA: Vučić daje 97% Rio Tintu i kaže "braniće Srbiju"!? (VIDEO)

Mi smo bedna kolonija, a imamo predsednika koji kaže: „Ja ću braniti Srbiju“. Pa kako se Srbija brani? Vučićeva vlast za ovu zemlju je zaista opasna. Ko je ponovo uveo Rio Tinto u igru nego on. Odnosno Rio Tinto je sebe uveo preko njega, rekao je dr Milan Brdar, univerzitetski profesor u penziji, prilikom gostovanja na kanalu Pravi odgovor. 

 

On je naveo da je Ana Brnabić potpisala 2018. godine značajan papir koji obavezuje. 

- Navodno je donešena dodluka da se to ne radi, ali još tada sam rekao da je to stavljeno na led. Vučić je rekao da to može da nas košta oko milijardu evra. Pa to smo znali. I sad, da se to radi na rudnu rentu od tri posto, kakve ekonomske koristi može da ima Srbija? To znači da tri posto prihoda ide Srbiji, a 97 posto Rio Tintu, ljudi! I čime će to biti plaćeno? Pa trovanjem celog kraja, Drine i Save – naveo je Brdar. 

On je upitao gde su stručnjaci i zašto nema emisija na RTS-u. 

- Gde su stručnjaci? Hajde da ih vidimo na tom prokletom RTS-u koji treba ukinuti. Čemu služi ta televizija? Sve vlasti od 2000. godine su opasne, uključujući Vučićevu. Jel mora da se plati milijardu da ih izbaciš iz zemlje? Plati. Ali kako kad je Rio Tinto u vlasništvu Rotšilda?   Kad braniš Srbiju, što nisi digao rudnu rentu na 50 odsto. Pa da vidim da li bi onda došli – primetio je profesor Brdar. 

On ističe da to što se priča kako oni otvaraju radna mesta, “to isto su mogli i kolonizatori da pričaju po Africi i Aziji“. 

Prema Brdarevim rečima, opozicija je „bulumenta neshvatljivih ljudi“, a Beograd je „bolesno mesto“.

- Ono što je za nas opasno je ono što ne vidimo, ugovori koje preuzimamo. A onda kukamo kako evo Fiat ne radi. Onda kukamo što se Kosovo ponaša kao država, a Srbija se ne ponaša kao država. Nama se kočoperi na televiziji kako brani suverenitet, a nema petlju čak ni amabsadoru Hilu da kaže to u lice – naglašava gost kanala Pravi odgovor. 

Takođe je kritikovao i što nas čekaju visoke novčane kazne za gramatičke „greške“ po zakonu o rodnoj ravnorpravnosti. 

Brdar kaže da živimo u opasnom vremenu, gde je Amerika sada najopasnija jer joj izmiče mesto broj jedan, a ona „to neće prepustiti bez svetskog rata“. Međutim, veli i da ako se Rusi vrate u Berlin, više neće izaći. A Srbiju će dokusuriti, i ostaće samo teritorija za nekog drugog. Takođe navodi, da je ono što nam ne otkrivaju važnije od udarnih vesti, a jednom prilikom je u dnevniku kamera pala na papir i to je otkrilo nešto od onoga što nam se dešava. O svemu detaljnije saznajte na kanalu Pravi odgovor.

Pogledajte:

Pročitajte OVDE šta je Peskov poručio Zapadu

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA