Најновије

ЗЕЛЕНСКИ: Руси пробијају одбрану, неће се зауставити (ВИДЕО)

Око 26 одсто националне територије још увек није под контролом Украјине, рекао је председник Владимир Зеленски у интервјуу за италијански ТВ канал Раи 1.

Владимир Зеленски (Фото: Јутјуб)

Он је рекао и да ће Русија пробити одбрану Оружаних снага Украјине и да се неће зауставити ако САД смање помоћ Украјини.

„После две године важно је да смо успели да заштитимо нашу државу. Око 26% националне територије је и даље под окупацијом, али видимо да руска војска не може значајно да напредује. Зауставили смо их”, речено је у интервјуу.

„Што се тиче рата на фронту, ово је пат позиција, то је чињеница, јер је било кашњења са опремом, а кашњења су грешке. Боримо се против терориста који имају једну од највећих армија на свету, нема довољно муниције, али су нам потребна савремена техничка средства“, рекао је Зеленски, одговарајући на питање о резултатима летње контраофанзиве.

Он је потврдио своје намере да изврши отпуштања у вишем војном руководству.

У међувремену, секретар за штампу Зеленског Сергеј Никифоров негирао је да је интервју говорио о застоју на фронту.

„Говорећи о резултатима летњих акција, Владимир Зеленски је рекао да је њихов поморски део дао позитиван резултат: Украјина је успела да обнови независни „житни коридор“, али је копнени део операција завршио стагнацијом. Говоримо конкретно о контраофанзивним акцијама на југу. То не даје за право да се ситуација на фронту генерално описује као „застој“, написао је Никифоров на својој званичној страници на Фејсбуку.

Руски пробој кроз Авдејевку погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА