Najnovije

ZELENSKI: Rusi probijaju odbranu, neće se zaustaviti (VIDEO)

Oko 26 odsto nacionalne teritorije još uvek nije pod kontrolom Ukrajine, rekao je predsednik Vladimir Zelenski u intervjuu za italijanski TV kanal Rai 1.

Vladimir Zelenski (Foto: Jutjub)

On je rekao i da će Rusija probiti odbranu Oružanih snaga Ukrajine i da se neće zaustaviti ako SAD smanje pomoć Ukrajini.

„Posle dve godine važno je da smo uspeli da zaštitimo našu državu. Oko 26% nacionalne teritorije je i dalje pod okupacijom, ali vidimo da ruska vojska ne može značajno da napreduje. Zaustavili smo ih”, rečeno je u intervjuu.

„Što se tiče rata na frontu, ovo je pat pozicija, to je činjenica, jer je bilo kašnjenja sa opremom, a kašnjenja su greške. Borimo se protiv terorista koji imaju jednu od najvećih armija na svetu, nema dovoljno municije, ali su nam potrebna savremena tehnička sredstva“, rekao je Zelenski, odgovarajući na pitanje o rezultatima letnje kontraofanzive.

On je potvrdio svoje namere da izvrši otpuštanja u višem vojnom rukovodstvu.

U međuvremenu, sekretar za štampu Zelenskog Sergej Nikiforov negirao je da je intervju govorio o zastoju na frontu.

„Govoreći o rezultatima letnjih akcija, Vladimir Zelenski je rekao da je njihov pomorski deo dao pozitivan rezultat: Ukrajina je uspela da obnovi nezavisni „žitni koridor“, ali je kopneni deo operacija završio stagnacijom. Govorimo konkretno o kontraofanzivnim akcijama na jugu. To ne daje za pravo da se situacija na frontu generalno opisuje kao „zastoj“, napisao je Nikiforov na svojoj zvaničnoj stranici na Fejsbuku.

Ruski proboj kroz Avdejevku pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA