Најновије

СКАНДАЛОЗНИ ЗАХТЕВ ЗАПАДА У ВЕЗИ СЕДНИЦОМ СБ УН О КОСМЕТУ: Хвата их паника, имају само једно лукаво решење

У последњем обрту дипломатских догађаја, западни центри моћи изразили су захтев да седница Савета безбедности Уједињених Нација, посвећена стању на Косову и Метохији, буде одржана под затвореним вратима.

Овај необичан захтев долази у контексту тражења Србије за јавном расправом о сложеној ситуацији на овом територијалном спору.

Сталне чланице Савета безбедности с правом вета - Кина, Француска, Русија, Сједињене Америчке Државе и Велика Британија - све су подржале идеју затворене седнице. Истовремено, краткорочне чланице савета, укључујући Бразил, Еквадор, Гану, Јапан, Албанију, Габон, Малту, Мозамбик, Швајцарску и Уједињене Арапске Емирате, такође су подржале овај захтев.

ЦИГАНИЈА! Несторовић о остатку опозиције (ВИДЕО)

Важно је напоменути да Кина, Русија, Еквадор, Мозамбик и Бразил нису признали независност Косова, што додатно компликује дипломатску сцену.

Овај неочекивани захтев за затвореним седницама изазива питања о отворености и прозрачности у решавању питања Косова, а дали ће он допринети или ометати постизање трајног решења, остаје непознато, али је свима све јасно. 

НЕ ОДЛАЗИ САМО ЗАЛУЖНИ: Чистка у украјинској војсци иде много дубље

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА