Најновије

Случај Биковић: Тужно је некога тако лако оптужити за геноцид

Надамо се само да нећемо присуствовати поновном оживљавању оног, не тако давног, времена када је било довољно да неко на неког покаже прстом, па да тај одмах заврши пред неким стрељачким водом или на неком Голом отоку, саопштило је Удружење драмских уметника Србије.

Фото: промо

Поводом отказивања ангажмана нашем прослављеном глумцу Милошу Биковићу у ХБО серији „Бели лотос“, због наводног „подржавања геноцида“ и „кршења међународног права“, огласило се и Удружење драмских уметника Србије које је изразило најдубље жаљење због овакве одлуле америчке медијске куће.  

- Иако смо свесни да рат искључује сваку другу логику опредељивања осим оне ,,за или против” и да у свеопштој узаврелости страсти и међусобних оптужби нема простора за било какав дијалог изнијансираних аргумената, тужно је да живимо у времену у коме је тако лако оптужити некога без икаквог узимања у обзир глас оптуженог у вези са тим – наводи се, између осталог, у овом саопштењу које је потписао гумац Небојша Дугалић, председник Удружења драмских уметника Србије.

- Милош Биковић никада није подржавао геноцид и био кршитељ међународног права. Надамо се само да нећемо, због такве медијске олакости у паушалним оптужбама, присуствовати поновном оживљавању оног, не тако давног, времена, када је било довољно да неко на неког покаже прстом, па да тај одмах заврши пред неким стрељачким водом или на неком Голом отоку - даље пише у овом допису достављеном свим медијима.  

- Желимо да верујемо да ћемо се сви заједнички изборити за то да наш стваралачки и уметнички интегритет и свет ставимо ван домашаја било кога ко би да га инструментализује у склопу својих дневно политичких агенди – поручио је Дугалић у име свих својих колега, чланова овог сруковног удружења.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА