Najnovije

Slučaj Biković: Tužno je nekoga tako lako optužiti za genocid

Nadamo se samo da nećemo prisustvovati ponovnom oživljavanju onog, ne tako davnog, vremena kada je bilo dovoljno da neko na nekog pokaže prstom, pa da taj odmah završi pred nekim streljačkim vodom ili na nekom Golom otoku, saopštilo je Udruženje dramskih umetnika Srbije.

Foto: promo

Povodom otkazivanja angažmana našem proslavljenom glumcu Milošu Bikoviću u HBO seriji „Beli lotos“, zbog navodnog „podržavanja genocida“ i „kršenja međunarodnog prava“, oglasilo se i Udruženje dramskih umetnika Srbije koje je izrazilo najdublje žaljenje zbog ovakve odlule američke medijske kuće.  

- Iako smo svesni da rat isključuje svaku drugu logiku opredeljivanja osim one ,,za ili protiv” i da u sveopštoj uzavrelosti strasti i međusobnih optužbi nema prostora za bilo kakav dijalog iznijansiranih argumenata, tužno je da živimo u vremenu u kome je tako lako optužiti nekoga bez ikakvog uzimanja u obzir glas optuženog u vezi sa tim – navodi se, između ostalog, u ovom saopštenju koje je potpisao gumac Nebojša Dugalić, predsednik Udruženja dramskih umetnika Srbije.

- Miloš Biković nikada nije podržavao genocid i bio kršitelj međunarodnog prava. Nadamo se samo da nećemo, zbog takve medijske olakosti u paušalnim optužbama, prisustvovati ponovnom oživljavanju onog, ne tako davnog, vremena, kada je bilo dovoljno da neko na nekog pokaže prstom, pa da taj odmah završi pred nekim streljačkim vodom ili na nekom Golom otoku - dalje piše u ovom dopisu dostavljenom svim medijima.  

- Želimo da verujemo da ćemo se svi zajednički izboriti za to da naš stvaralački i umetnički integritet i svet stavimo van domašaja bilo koga ko bi da ga instrumentalizuje u sklopu svojih dnevno političkih agendi – poručio je Dugalić u ime svih svojih kolega, članova ovog srukovnog udruženja.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA