Најновије

СУМАНУТЕ ИДЕЈЕ „ВЕЛИКОГ ГЕНИЈА“: Пројекат „белих слонова“ и метро где нема ни вукова! (ВИДЕО)

Сумануто је што се неко досетио да јавним предузећима препусти право да се задужују. Дати неком директору овлашћења да се задужује на страном тржишту, а та фирма је у власништву државе, то је ненормално и то није случајно. То је врста коруптивног модела, али и злонамерни план да се такво предузеће том и другим методама обезвређује, изјавио је економиста професор Иван Пајовић, гостујући на каналу Прави одговор.

Иван Пајовић (Фото: Јутјуб)

Циљ је, како је рекао, да када дође такозвани страни инвеститор, за њега то буде далеко повољније. Говорећи о најави потрошње 18 милијарди евра за пројекат ЕКСПО 2027, казао је да у економској теорији постоји назив „пројекат белих слонова“, а то су, како је објаснио, инвестиције у које се улаже огроман новац, а практично не служе ничему.

- Шта се то гради код Сурчина, и зашто тамо? Сајамски комплекс, Национални стадион, а све то Београд већ има. Дакле, Београд то све има, и сада се неки велики „геније“ јавио да гради нешто што већ постоји – констатовао је.

Такође, осудио је идеју да се гради линија метроа на траси где „нема ни вукова“. На питање колико ћемо се још задужити, рекао је да је то мистерија.

Говорећи о идејама да се забрани људима да сами гаје у баштама неке пољопривредне производе, казао је да то већ постоји.

- Био сам пре пар година са пријатељем у Данској код његове мајке и сестре, који живе на ободу једног градића у кући у близини ловишта, тамо шетају фазани и нигде ниједне куће нема у близини. Жена је хтела да направи кокошињац и посади башту, за шта је морала да тражи дозволу општине. Рекли су јој може само четири кокошке и без певца, да не узнемирава комшије. Она је рекла да у околини нема никога, рекли су: „Такав је пропис“. Чему служе четири кокошке? Ничему. За башту су рекли може само у дрвене кутије, а ништа не сме у тло. Зашто? Да не би загађивала земљиште – испричао је Пајовић.

Он је говорио и о „угљеничном отиску“, иако није реч о угљенику, већ угљен диоксиду које биљке прерађују, али агенда жели наратив о угљенику. Такође је говорио о избацивању динара са Косова и Метохије, затим Зиђину, Рио Тинту и Блекроку, а опширније погледајте у емисији на каналу Прави одговор.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА