Најновије

ШУТАНОВАЦ УПОЗОРАВА: Куртијева мета нису само Срби - он прави "Велику Албанију" (ВИДЕО)

Председник Савета за стратешке политике и бивши министар одбране Србије, Драган Шутановац, у изјави за Косово Онлајн, каже да су поруке генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга које упозоравају на изазовну безбедносну ситуацију на Косову и у Босни и Херцеговини упућене са циљем да се привуче пажња на проблем и додаје да је ова порука првенствено упућена властима у Приштини и онима који не разумеју безбедносну ситуацију на Косову.

"Нема сумње да у Босни, а пре свега на Косову и Метохији, има људи који не желе да поштују Дејтонски или Бриселски споразум. У овом тренутку мислим да је ситуација на Косову много гора, имајући у виду да имамо Аљбина на другој страни. Куртија, који не само да има амбицију да малим инцидентима, већ и већим инцидентима, врши притисак на српско становништво које живи на КиМ. Његова пројекција је оно што пише у програму његове странке, а то је формирање „велике Албаније“ као државе, којом прети не само Србији, већ и Северној Македонији, Грчкој и Црној Гори“, каже Шутановац за Косово онлајн.

Истиче да Куртијева пројекција није везана само за Србе.

„С друге стране, он очигледно има жељу и намеру да постане лидер свих Албанаца света, зато је Приштина у сукобу са Тираном, а делимично и са Скопљем. Ако међународна заједница то не призна, ја мисле да то препознају они који се и разумеју у ситуацију, само је питање њиховог интереса да ли желе да реагују по том питању, онда заиста имамо безбедносни проблем који може да доведе до инцидената који угрожавају животе грађана на Косову и Метохији “, упозорава бивши министар одбране.

Погледајте шта каже Шутановац:

Погледајте ОВДЕ шта каже Писторијус о наоружавању приштинских власти

Извор: Правда / Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА