Најновије

ХАРКОВ ПУЦА ПОД РУСКИМ УДАРИМА: Зеленски се огласио са јасном поруком

Председник Украјине Владимир Зеленски изјавио је да је Харков подвргнут снажним нападима али да и ојачавање противваздухопловне одбране тог града не би драстично побољшало ситуацију.

Он је уједно и позвао грађане који су раније напустили град да се не враћају својим домовима још увек.

„Не мислим да је Харков заштићен, не могу да саветујем људима да се врате својим кућама. Међутим, то је њихов избор. Данас је ситуација таква“, рекао је Зеленски.

Зеленски је додао да оног тренутка када украјинска војска буде могла да стабилизује ситуацију и заштити град од ваздушних напада, онда ће и војно и политичко руководство саветовати грађане да се врате својим кућама.

Снимак који је раскринкао Немачку: Командант ратног ваздухопловства разматра напад на Кримски мост

Претеходно је Зеленски рекао да украјинска војска неће моћи да одбрани Харков уколико не потисне Русе. Он је то изјавио на заједничкој конференцији за новинаре са холандским премијером Марком Рутеом.

„Постало је јасно да је потребно да потиснемо Русе на већу раздаљину. Уколико то не учинимо биће веома тешко у потпуности одбранити Харков“, рекао је он.

Украјински председник Володимир Зеленски и холандски премијер Марк Руте потписали су данас у Харкову билатерални безбедносни споразум између две земље.

„Документ укључује две милијарде евра војне помоћи Холандије ове године, као и даљу помоћ у одбрани у наредних 10 година“, навео је Зеленски на друштвеној мрежи Икс.

ЗЕЛЕНСКИ ШАЉЕ ВОЈНИКЕ У ПАКАО! Нећемо овако моћи да одбранимо Харков

Извор: Спутник.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА