Najnovije

HARKOV PUCA POD RUSKIM UDARIMA: Zelenski se oglasio sa jasnom porukom

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da je Harkov podvrgnut snažnim napadima ali da i ojačavanje protivvazduhoplovne odbrane tog grada ne bi drastično poboljšalo situaciju.

On je ujedno i pozvao građane koji su ranije napustili grad da se ne vraćaju svojim domovima još uvek.

„Ne mislim da je Harkov zaštićen, ne mogu da savetujem ljudima da se vrate svojim kućama. Međutim, to je njihov izbor. Danas je situacija takva“, rekao je Zelenski.

Zelenski je dodao da onog trenutka kada ukrajinska vojska bude mogla da stabilizuje situaciju i zaštiti grad od vazdušnih napada, onda će i vojno i političko rukovodstvo savetovati građane da se vrate svojim kućama.

Snimak koji je raskrinkao Nemačku: Komandant ratnog vazduhoplovstva razmatra napad na Krimski most

Pretehodno je Zelenski rekao da ukrajinska vojska neće moći da odbrani Harkov ukoliko ne potisne Ruse. On je to izjavio na zajedničkoj konferenciji za novinare sa holandskim premijerom Markom Ruteom.

„Postalo je jasno da je potrebno da potisnemo Ruse na veću razdaljinu. Ukoliko to ne učinimo biće veoma teško u potpunosti odbraniti Harkov“, rekao je on.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i holandski premijer Mark Rute potpisali su danas u Harkovu bilateralni bezbednosni sporazum između dve zemlje.

„Dokument uključuje dve milijarde evra vojne pomoći Holandije ove godine, kao i dalju pomoć u odbrani u narednih 10 godina“, naveo je Zelenski na društvenoj mreži Iks.

ZELENSKI ŠALJE VOJNIKE U PAKAO! Nećemo ovako moći da odbranimo Harkov

Izvor: Sputnik.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA