Најновије

ДАЧИЋ ПОТВРДИО: Запад неће одржавање седнице, ево шта се спрема

Министар иностраних послова Ивица Дачић изјавио је данас да Запад покупшава да спречи одржавање седнице СБ УН о НАТО агресији, али да ће он бити у Њујорку, ако седница буде заказана.

Он је, говорећи о најављеној предстојећој седници у Савету безбедности о КиМ, рекао да му је Лавров пренео да постоји договор између великих сила, пет сталних чланица да не оспоравају једна другој кад неко тражи седницу.

„Међутим, имамо најаве од западних земаља са поруком „немојте џабе да долазите“, у смислу тога да седнице вероватно неће бити. Да ли су то међусобне жаоке које се упућују ми не можемо у овом тренутку да знамо, али оно што је сигурно ми ћемо се припремити за ту седницу. Ми не идемо тамо са циљем да будемо неки арбитри у односима великих сила, него да причамо о нашим проблемима, бомбардовању где су страдали цивили. Очекујемо да ће седнице бити, али нисмо сигурни“, рекао је он.

Дачић је истакао да се односи Србије и Русије базирају на веома високом нивоу међусобног поверења и личних односа између председника Србије Александра Вучића и председника Русије Владимира Путина.

Он је рекао да је са Лавровом данас разговарао о економској сарадњи, питањима енергетике, снабдевања гасом, питањима спољнотрговинске размене која је, како је рекао, због санкција опала за неких 20 одсто у односу на ону претпрошлу годину.

Ускоро опширније…

СПРЕМА СЕ ВЕЛИКИ УДАРАЦ НА СРБИЈУ: По хитном поступку креће заказивање

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА