Najnovije

DAČIĆ POTVRDIO: Zapad neće održavanje sednice, evo šta se sprema

Ministar inostranih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Zapad pokupšava da spreči održavanje sednice SB UN o NATO agresiji, ali da će on biti u NJujorku, ako sednica bude zakazana.

On je, govoreći o najavljenoj predstojećoj sednici u Savetu bezbednosti o KiM, rekao da mu je Lavrov preneo da postoji dogovor između velikih sila, pet stalnih članica da ne osporavaju jedna drugoj kad neko traži sednicu.

„Međutim, imamo najave od zapadnih zemalja sa porukom „nemojte džabe da dolazite“, u smislu toga da sednice verovatno neće biti. Da li su to međusobne žaoke koje se upućuju mi ne možemo u ovom trenutku da znamo, ali ono što je sigurno mi ćemo se pripremiti za tu sednicu. Mi ne idemo tamo sa ciljem da budemo neki arbitri u odnosima velikih sila, nego da pričamo o našim problemima, bombardovanju gde su stradali civili. Očekujemo da će sednice biti, ali nismo sigurni“, rekao je on.

Dačić je istakao da se odnosi Srbije i Rusije baziraju na veoma visokom nivou međusobnog poverenja i ličnih odnosa između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Rusije Vladimira Putina.

On je rekao da je sa Lavrovom danas razgovarao o ekonomskoj saradnji, pitanjima energetike, snabdevanja gasom, pitanjima spoljnotrgovinske razmene koja je, kako je rekao, zbog sankcija opala za nekih 20 odsto u odnosu na onu pretprošlu godinu.

Uskoro opširnije…

SPREMA SE VELIKI UDARAC NA SRBIJU: Po hitnom postupku kreće zakazivanje

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA