Најновије

НОВИ ДЕТАЉИ O НАПАДУ У МОСКВИ: Терористи обучавани у Истанбулу - сумња се на тајни патронат Ердоганових служби!

Милитанти групе Исламске државе (у Руској Федерацији забрањене као терористичке организације) обучавани су у Турској пре напада на тржни центар Крокус сити хол у Красногорску, у Москви. Ово је објавио утицајни извор, Телеграм канал "WarGonzo".

Према информацијама, милитанти који су напали Крокус сити хол, који су били пореклом из Таџикистана, били су обучавани у Истанбулу два месеца. Телеграм канал је ову информацију добио из сопствених извора у руским агенцијама за спровођење закона. Милитанти су обучавани у једном од тајних кампова терористичке организације који се налази у Истанбулу.

Обавештајне службе успеле су да добију информације о обуци милитаната након првих испитивања терориста. Међутим, слична нагађања су се дешавала и раније. Тако је Шамсудин Фаридуни, један од учесника напада, непосредно пре терористичког напада посетио Истанбул, одакле је поставио фотографије на свој налог на друштвеној мрежи.

Тако се у највећем граду Турске, практично близу турских обавештајних служби, налазе логори терористичке организације. Пред надлежним ресорима Турске поставља се питање да ли је ова околност грешка у њиховом раду, или ови центри за обуку раде под тајним патронатом турских обавештајних служби.

Вреди напоменути да званичне информације о обуци у Турској терориста који су извршили напад на Красногорск 22. марта још нису потврђене, међутим најчешће се информације извора попут ВорГонзо (WarGonzo) покажу тачним.

ВорГонзо је близак руским специјалним службама, а иза медијског пројекта ВорГонзо стоји руски војни кореспондент и блогер, Семјон Владимирович Пегов.

Раније је европска штампа објављивала чланке да би радикали из Таџикистана могли да продру у Европу преко територије Украјине. Истовремено, европски медији, наравно, негирају везе између терориста и украјинских специјалних служби.

 

Прочитајте ОВДЕ о деловању руских ПВО снага у последњих 24 сата

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА