Najnovije

NOVI DETALJI O NAPADU U MOSKVI: Teroristi obučavani u Istanbulu - sumnja se na tajni patronat Erdoganovih službi!

Militanti grupe Islamske države (u Ruskoj Federaciji zabranjene kao terorističke organizacije) obučavani su u Turskoj pre napada na tržni centar Krokus siti hol u Krasnogorsku, u Moskvi. Ovo je objavio uticajni izvor, Telegram kanal "WarGonzo".

Prema informacijama, militanti koji su napali Krokus siti hol, koji su bili poreklom iz Tadžikistana, bili su obučavani u Istanbulu dva meseca. Telegram kanal je ovu informaciju dobio iz sopstvenih izvora u ruskim agencijama za sprovođenje zakona. Militanti su obučavani u jednom od tajnih kampova terorističke organizacije koji se nalazi u Istanbulu.

Obaveštajne službe uspele su da dobiju informacije o obuci militanata nakon prvih ispitivanja terorista. Međutim, slična nagađanja su se dešavala i ranije. Tako je Šamsudin Fariduni, jedan od učesnika napada, neposredno pre terorističkog napada posetio Istanbul, odakle je postavio fotografije na svoj nalog na društvenoj mreži.

Tako se u najvećem gradu Turske, praktično blizu turskih obaveštajnih službi, nalaze logori terorističke organizacije. Pred nadležnim resorima Turske postavlja se pitanje da li je ova okolnost greška u njihovom radu, ili ovi centri za obuku rade pod tajnim patronatom turskih obaveštajnih službi.

Vredi napomenuti da zvanične informacije o obuci u Turskoj terorista koji su izvršili napad na Krasnogorsk 22. marta još nisu potvrđene, međutim najčešće se informacije izvora poput VorGonzo (WarGonzo) pokažu tačnim.

VorGonzo je blizak ruskim specijalnim službama, a iza medijskog projekta VorGonzo stoji ruski vojni korespondent i bloger, Semjon Vladimirovič Pegov.

Ranije je evropska štampa objavljivala članke da bi radikali iz Tadžikistana mogli da prodru u Evropu preko teritorije Ukrajine. Istovremeno, evropski mediji, naravno, negiraju veze između terorista i ukrajinskih specijalnih službi.

 

Pročitajte OVDE o delovanju ruskih PVO snaga u poslednjih 24 sata

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA