Најновије

ИРАЧАНИ НАПАЛИ ИЗРАЕЛ: Радикалне исламске снаге отпора "дроновале" аеродром на северу

Аеродром у граду Киријат Шмона на северу Израела нападнут је помоћу беспилотне летелице. Ово су изјавили ирачки радикали из покрета ирачких исламских снага отпора.

Према саопштењу ирачке групе, 6. марта је дрон ударио у израелски аеродром. Ова акција, тврде ирачки радикали, изведена је као освета за акције израелске војске у Појасу Газе. Ту се, подсећамо, наставља израелска војна операција, чије су жртве десетине хиљада палестинских цивила.

Група није саопштила детаље напада. У међувремену, раније је израелска војска известила да су извршена бројна гранатирања са територије Либана у областима насеља Киријат Шмона и Манара. Као одговор, израелска војска је покренула нападе на низ циљева на либанској територији за које израелска војска тврди да припадају либанском шиитском покрету Хезболах, који је повезан са Ираном.

Дакле, израелске акције у Појасу Газе јасно доприносе даљој ескалацији у региону. Ирачки и сиријски радикали, поред израелских циљева, редовно врше нападе на америчке војне базе у Ираку и Сирији. Осим тога, у Црвеном мору јеменски Хути нападају бродове везане за Израел, а после почетка англо-америчке операције против Јемена и на САД и Велику Британију.

Прочитајте ОВДЕ шта је Путин рекао о Србима

Извор: Тв Фронт

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА