Најновије

ВУЛИН ОДГОВОРИО ШВЕЂАНКИ: Вредности наших очева и мајки опасни по нашу децу!?

Доскорашњи директор БИА и оснивач Покрета социјалиста Александар Вулин реаговао је на изјаву амбасадора Шведске у Београду Анике Бен Давид која је рекла да у Србији постоји тенденција враћања ка традиционалним идејама родних улога, да јача национализам и да се враћају идеје патријархата, те да све то сматра веома чудним.

"Само неколико дана након што је Шведска напустила вековну неутралност и ушла у НАТО, амбасадор Шведске Аника Бен Давид је поводом 8. марта одржала предавање нашим средњошколкама и војнички, самоуверено наредила нашим девојчицама да се боре против национализма и патријархалних вредности. Не знам зашто су вредности наших мајки и очева тако опасне за нашу децу, али видим да осиромашени уранијум из арсенала НАТО пакта оставља последице и мења људе и државе чланице брже и трајније него на оне на које су га бацали", поручио је Вулин.

Шта рекосте, госпођо Давид?

Амбасадорка Шведске у Србији Аника Бен Давид рекла је средњошколкама, са којима је разговарала поводом Међународног дана жена, да се ангажују у одбрани својих права јер се у Србију "враћају традиционалне идеје родних улога и идеје патријархата јер јача национализам".

У разговору, који је организовала Академија женског лидерства, Бен Давид је ученицама средњих школа рекла да истраже која права имају или могу да имају, да се храбро за њих заузму, да пронађу организације цивилног друштва које се баве њиховом заштитом и да се ангажују.

Очигледно је да госпођа Аника није упућена у већину истраживања јавног мњења у Србији, које се недвосмислено опредељује за традиционалне вредности, и да приликом сваког испитивања Срби највеће поверење поклоне Српској православној цркви, која негује све те вредности. 

"Све почиње тиме да знате која су ваша права, овде у Србији је веома добра законска ситуација, постоје закони који гарантују једнакост и штите права девојчица и жена, али нису добро имплементирани. Прво сазнајте своја права и онда нађите снагу да се за њих залажете", казала је Бен Давид.

Амбасадорку посебно брину "јаки стереотипи засновани на полу". Она чак некакав повратак, питамо се кад смо та па одступили, традиционалним идејама родних улога и односа види у контексту јачања национализма и повратку идеји патријархата, што сматрам веома чудним јер је "Србија држава са сјајним људима".

Ударила је Аника и на српски наталитет, па је себи дала за право да српске средњошколке подучи како да се боре за право на абортус, и додала да су у Шведској контрацептивна средства доступна свима и бесплатна, па се похвалила и законима који штите право на абортус.

Прочитајте ОВДЕ о удару Искандера на С-300 и два америчка Патриот система

Извор: РТ Балкан

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА