Најновије

РУСИ СЕ "ТРЕЗНЕ" ПРЕКО СРБИЈЕ: Ево како пуца западна пропаганда и шта Руси данас мисле о Србима и Србији! (ВИДЕО)

Ти Руси који долазе у Србију уопште не познају Европу, они имају неку идеализовану слику да је то демократија, да је мед и млеко, али живећи у Србији, ближе ЕУ, многи од њих почињу да се трезне и схватају да је то једна западна пропаганда, да то уопште није тако. А има и Руса које шаље држава да би могли да раде код нас, да не би подлегали санкцијама, изјавио је Милан Бојић, млади историчар и писац, аутор три књиге за децу, међу којима и изузетно тражена књига „Срби против НАТО“. 
Милан Бојић / Скриншот

Милан Бојић / Скриншот

Он је пренео и своја искуства из недавне посете Сочију где је био на фестивалу младих, а како каже, српска делегација је била најбројнија. 

- Раније, када одете у Русију, неки просечан млад Рус каже: „Србија, где је то? Ко сте ви? Је л` то тамо нека Чешка, Пољска?“ И чак Русија има проблем што је њихова омладина драстично више вестернизована него наша. То је ранији утисак. Сада се све мења, драстично, у позитивном смеру. Када се појавите као Србин, сви знају где је Србија, ко су Срби, да је то један мали, храбри народ који је имао петљу и храбрости да не уведе санкције Русији, иако је окружен непријатељима – наводи Бојић. 

Он је рекао да је сада Русија кренула активније и офанзивно да помаже Србији, те су у том смислу и хтели да у Уједињеним нацијама ставе на дневни ред агресију НАТО на СРЈ. 

- Била је једна велика конференција где је учествовао Јевгениј Примаков, унук чувеног премијера Јевгенија Примакова, који је летео за Америку, и био над Атлантиком кад је чуо да је почело бомбардовање СРЈ, и он је рекао да се авион окрене назад. И то се сматра као прекретница у руској међународној политици. Његов унук је директор једне државне организације која диригује свим руским организацијама изван границе. И он је држао говор на тој конференцији и рекао:

„Замислите да је сада жива Милица Ракић, она би имала 28 година и стајала би овде са нама“. А ја имам 28 година и стајао сам ту са њима. И заиста, то је нешто што обавезује – казао је Бојић. 

Говорећи о „трежњењу“ Руса у Србији, он је навео и то да су многи мислили да је Путин диктатор, а онда су видели каква је власт у Србији. Говорио је о поклањању Генералштаба као понижењу, о немачкој резолуцији, и „тихој револуцији“ код младих Срба. А шта је рекао Дмитриј Песков о Србима на фестивалу младих у Сочију, као и остале занимљиве детаље, сазнајте у емисији на каналу Прави одговор:

Прочитајте ОВДЕ о акцијама армије РФ на Купјанском правцу фронта

Извор: Правда.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА