Najnovije

RUSI SE "TREZNE" PREKO SRBIJE: Evo kako puca zapadna propaganda i šta Rusi danas misle o Srbima i Srbiji! (VIDEO)

Ti Rusi koji dolaze u Srbiju uopšte ne poznaju Evropu, oni imaju neku idealizovanu sliku da je to demokratija, da je med i mleko, ali živeći u Srbiji, bliže EU, mnogi od njih počinju da se trezne i shvataju da je to jedna zapadna propaganda, da to uopšte nije tako. A ima i Rusa koje šalje država da bi mogli da rade kod nas, da ne bi podlegali sankcijama, izjavio je Milan Bojić, mladi istoričar i pisac, autor tri knjige za decu, među kojima i izuzetno tražena knjiga „Srbi protiv NATO“. 
Milan Bojić / Skrinšot

Milan Bojić / Skrinšot

On je preneo i svoja iskustva iz nedavne posete Sočiju gde je bio na festivalu mladih, a kako kaže, srpska delegacija je bila najbrojnija. 

- Ranije, kada odete u Rusiju, neki prosečan mlad Rus kaže: „Srbija, gde je to? Ko ste vi? Je l` to tamo neka Češka, Poljska?“ I čak Rusija ima problem što je njihova omladina drastično više vesternizovana nego naša. To je raniji utisak. Sada se sve menja, drastično, u pozitivnom smeru. Kada se pojavite kao Srbin, svi znaju gde je Srbija, ko su Srbi, da je to jedan mali, hrabri narod koji je imao petlju i hrabrosti da ne uvede sankcije Rusiji, iako je okružen neprijateljima – navodi Bojić. 

On je rekao da je sada Rusija krenula aktivnije i ofanzivno da pomaže Srbiji, te su u tom smislu i hteli da u Ujedinjenim nacijama stave na dnevni red agresiju NATO na SRJ. 

- Bila je jedna velika konferencija gde je učestvovao Jevgenij Primakov, unuk čuvenog premijera Jevgenija Primakova, koji je leteo za Ameriku, i bio nad Atlantikom kad je čuo da je počelo bombardovanje SRJ, i on je rekao da se avion okrene nazad. I to se smatra kao prekretnica u ruskoj međunarodnoj politici. NJegov unuk je direktor jedne državne organizacije koja diriguje svim ruskim organizacijama izvan granice. I on je držao govor na toj konferenciji i rekao:

„Zamislite da je sada živa Milica Rakić, ona bi imala 28 godina i stajala bi ovde sa nama“. A ja imam 28 godina i stajao sam tu sa njima. I zaista, to je nešto što obavezuje – kazao je Bojić. 

Govoreći o „trežnjenju“ Rusa u Srbiji, on je naveo i to da su mnogi mislili da je Putin diktator, a onda su videli kakva je vlast u Srbiji. Govorio je o poklanjanju Generalštaba kao poniženju, o nemačkoj rezoluciji, i „tihoj revoluciji“ kod mladih Srba. A šta je rekao Dmitrij Peskov o Srbima na festivalu mladih u Sočiju, kao i ostale zanimljive detalje, saznajte u emisiji na kanalu Pravi odgovor:

Pročitajte OVDE o akcijama armije RF na Kupjanskom pravcu fronta

Izvor: Pravda.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA