Најновије

ПРОТИВ ЛАЖИ И ПРЕВАРА ЗАПАДА: Вучић шаље специјалног изасланика у УН - Додик поручује да "геноцида није било"

Завршен је састанак државног врха Србије, са председником Републике на челу, са Милорадом Додиком, Жељком Цвијановић и Ненадом Стевандићем.
Додик и Вучић / Скриншот

Додик и Вучић / Скриншот

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је разговарао са председавајућим Генералној скупштини УН, а да ће у понедељак код њега послати специјалног изасланика и да ће тражити да добро размотри, како је рекао, кршење свих процедура.

"Обавеза је да се питањем БиХ бави Савет безбедности УН, зато што је и даље реч о нестабилном региону, зато што и даље ту постоје и међународне снаге, чак и оно што они називају и високи представник. Да није, зашто би он постојао и зашто би га слали", рекао је Вучић.

Додао је да то говори да због тога што је намера да се пребаци гласање на Генералну скупштину УН и да се пребаци на културу мира и сећања.

"Онда су прекршили и другу ствар. Од тога да је потребно две трећине управо зато што се ради о нечему што може да угрози или очува мир, дошли су до тога да је реч о обичном обележавању и култури сећања где је потребна проста већина", рекао је Вучић.

Додао је да чак није потребна ни проста већина од укупног броја, већ да имате за један више оних који кажу за од оних који кажу против.

Додик: Фаворизују се Бошњаци – геноцида у Сребреници није било

Милорад Додик је рекао после састанак са државним врхом Србије у Вили Мир да се геноцид у Сребренци није десио и да механизми у Хагу то жели пребацити на колективну договорност, те да је то била једна од тема разговора.

"Учинићу све да до 5. марта убедим Александра Вучића да подржи одлуке које ће РС да донесе", рекао је Додик.

Измишљени акт УН је без сагласности органа БиХ, директно је уперен против РС, додаје Додик.

Република Српске ће имати низ акција, имаћемо седницу скупштине, организоваћемо митинг у Бањалуци. Народна Скупштина ће донети одлуке, поновио је Додик.

Додик је напоменуо, да ће Република Српска напустити одлучивање у БиХ, ако се донесе таква одлука о геноциду. Додао и је то да неко упорно покушава да свали кривицу на Србе, а траже суживот.

"У Сребренци је убијено 3.500 Срба и око 4.100 Бошњака, само се фаворизује страдање Бошњака", истакао је Додик.

Погледајте ОВДЕ бомбардовање Су-34 по позицијама ОСУ

Извор: РТС / Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА