Najnovije

PROTIV LAŽI I PREVARA ZAPADA: Vučić šalje specijalnog izaslanika u UN - Dodik poručuje da "genocida nije bilo"

Završen je sastanak državnog vrha Srbije, sa predsednikom Republike na čelu, sa Miloradom Dodikom, Željkom Cvijanović i Nenadom Stevandićem.
Dodik i Vučić / Skrinšot

Dodik i Vučić / Skrinšot

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je razgovarao sa predsedavajućim Generalnoj skupštini UN, a da će u ponedeljak kod njega poslati specijalnog izaslanika i da će tražiti da dobro razmotri, kako je rekao, kršenje svih procedura.

"Obaveza je da se pitanjem BiH bavi Savet bezbednosti UN, zato što je i dalje reč o nestabilnom regionu, zato što i dalje tu postoje i međunarodne snage, čak i ono što oni nazivaju i visoki predstavnik. Da nije, zašto bi on postojao i zašto bi ga slali", rekao je Vučić.

Dodao je da to govori da zbog toga što je namera da se prebaci glasanje na Generalnu skupštinu UN i da se prebaci na kulturu mira i sećanja.

"Onda su prekršili i drugu stvar. Od toga da je potrebno dve trećine upravo zato što se radi o nečemu što može da ugrozi ili očuva mir, došli su do toga da je reč o običnom obeležavanju i kulturi sećanja gde je potrebna prosta većina", rekao je Vučić.

Dodao je da čak nije potrebna ni prosta većina od ukupnog broja, već da imate za jedan više onih koji kažu za od onih koji kažu protiv.

Dodik: Favorizuju se Bošnjaci – genocida u Srebrenici nije bilo

Milorad Dodik je rekao posle sastanak sa državnim vrhom Srbije u Vili Mir da se genocid u Srebrenci nije desio i da mehanizmi u Hagu to želi prebaciti na kolektivnu dogovornost, te da je to bila jedna od tema razgovora.

"Učiniću sve da do 5. marta ubedim Aleksandra Vučića da podrži odluke koje će RS da donese", rekao je Dodik.

Izmišljeni akt UN je bez saglasnosti organa BiH, direktno je uperen protiv RS, dodaje Dodik.

Republika Srpske će imati niz akcija, imaćemo sednicu skupštine, organizovaćemo miting u Banjaluci. Narodna Skupština će doneti odluke, ponovio je Dodik.

Dodik je napomenuo, da će Republika Srpska napustiti odlučivanje u BiH, ako se donese takva odluka o genocidu. Dodao i je to da neko uporno pokušava da svali krivicu na Srbe, a traže suživot.

"U Srebrenci je ubijeno 3.500 Srba i oko 4.100 Bošnjaka, samo se favorizuje stradanje Bošnjaka", istakao je Dodik.

Pogledajte OVDE bombardovanje Su-34 po pozicijama OSU

Izvor: RTS / Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA