Најновије

ДОДИК: Геноцида није било - учинићу све да убедим Вучића да подржи одлуке које ће донети Српска

Организоваћемо велики народни митинг против свега што се мимо процедура покреће, а ако буде било потребно, неминовно је да прогласимо независност, рекао је председник Републике Српске Милорад Додик коментаришући да се резолуција о Сребреници стави на дневни ред Генералне скупштине УН.

- Рекао сам и јавно говорим да се геноцид није десио. Ми сматрамо да је ово директно рушење могућности да се живи у БиХ. Да се лажно представљају у БиХ, те да су директно уперени против Српске и српског народа у цјелини - наводи Додик.

Истиче, да је захвалан председнику Србије Александру Вучић, који је могао и да се не бави овим питањем, али је одлучио супротно.

- Сматрам да ће Српска пре свега, имати седницу у Народној скупштини Републике Српске, као и организовање једног великог народног митига. У Сребреници је, на том истом простору, убијено 3.500 Срба, које је као такво одбачено, а помиње се само страдање Бошњака, све се наставља у следу, игнорисања Срба. Вучићу сам захвалан на подршци - наводи Додик.

Уколико дође до изгласавања резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН-а, Додик наводи да, Република Српска не види никакав смисао да остане у БиХ као њен саставни део, те ће свој статус регулисати тако, да самостално крене даље.

Истакао је да ће учинити све, да до свесрпског Васкршњог сабора убеди председника Србије Александра Вучића да подржи одлуке које ће тим поводом донети Српска.

УВОД У КАПИТУЛАЦИЈУ УКРАЈИНЕ? Шта се спрема у Швајцарској?

Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА