Najnovije

DODIK: Genocida nije bilo - učiniću sve da ubedim Vučića da podrži odluke koje će doneti Srpska

Organizovaćemo veliki narodni miting protiv svega što se mimo procedura pokreće, a ako bude bilo potrebno, neminovno je da proglasimo nezavisnost, rekao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik komentarišući da se rezolucija o Srebrenici stavi na dnevni red Generalne skupštine UN.

- Rekao sam i javno govorim da se genocid nije desio. Mi smatramo da je ovo direktno rušenje mogućnosti da se živi u BiH. Da se lažno predstavljaju u BiH, te da su direktno upereni protiv Srpske i srpskog naroda u cjelini - navodi Dodik.

Ističe, da je zahvalan predsedniku Srbije Aleksandru Vučić, koji je mogao i da se ne bavi ovim pitanjem, ali je odlučio suprotno.

- Smatram da će Srpska pre svega, imati sednicu u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kao i organizovanje jednog velikog narodnog mitiga. U Srebrenici je, na tom istom prostoru, ubijeno 3.500 Srba, koje je kao takvo odbačeno, a pominje se samo stradanje Bošnjaka, sve se nastavlja u sledu, ignorisanja Srba. Vučiću sam zahvalan na podršci - navodi Dodik.

Ukoliko dođe do izglasavanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a, Dodik navodi da, Republika Srpska ne vidi nikakav smisao da ostane u BiH kao njen sastavni deo, te će svoj status regulisati tako, da samostalno krene dalje.

Istakao je da će učiniti sve, da do svesrpskog Vaskršnjog sabora ubedi predsednika Srbije Aleksandra Vučića da podrži odluke koje će tim povodom doneti Srpska.

UVOD U KAPITULACIJU UKRAJINE? Šta se sprema u Švajcarskoj?

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA