Најновије

КЉУЧНИ ЧЛАН КОЈИ ПРОЗАПАДНА ОПОЗИЦИЈА ТРАЖИ: Само под овим условом хоће на изборе

Коалиција опозиционих странака "Србија против насиља" упутила је предлоге председници парламента Ани Брнабић, усмерене на спровођење препорука ОДИХР-а са циљем очувања интегритета изборног процеса. У предлозима се наводи да бирачи који промене место пребивалишта треба да остану у бирачком списку на претходној адреси на период од 12 месеци, чиме би се онемогућило гласање "фантомских бирача" у градовима где власти требају додатну подршку.

Опозиција је такође захтевала формирање Комисије за праћење ревизије и контроле бирачког списка, као и усвајање законских измeна којима би се регулисале промене у евиденцији пребивалишта. Изменама би се унапредило решавање проблема "фантомских бирача", који су претходно идентификовани као значајна препрека регуларности избора.

Додатни захтеви укључују обуставу изборних радњи започетих 3. априла, доношење измена прописа у складу са препорукама ОДИХР-а, и усаглашавање термина за београдске изборе.

Председница парламента Ана Брнабић раније је опозицији дала рок до петка у 12 сати да доставе предлоге, обећавајући прихватање свих предлога који ће допринети бољој примени препорука и унапређењу изборних услова.

ЈЕЗИВЕ СЛИКЕ СА УКРАЈИНСКОГ ГРОБЉА: Гробари раде пуном паром, не могу да сахране људе на дневном нивоу (ВИДЕО)

Извор: Правда.рс


 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА