Najnovije

KLJUČNI ČLAN KOJI PROZAPADNA OPOZICIJA TRAŽI: Samo pod ovim uslovom hoće na izbore

Koalicija opozicionih stranaka "Srbija protiv nasilja" uputila je predloge predsednici parlamenta Ani Brnabić, usmerene na sprovođenje preporuka ODIHR-a sa ciljem očuvanja integriteta izbornog procesa. U predlozima se navodi da birači koji promene mesto prebivališta treba da ostanu u biračkom spisku na prethodnoj adresi na period od 12 meseci, čime bi se onemogućilo glasanje "fantomskih birača" u gradovima gde vlasti trebaju dodatnu podršku.

Opozicija je takođe zahtevala formiranje Komisije za praćenje revizije i kontrole biračkog spiska, kao i usvajanje zakonskih izmena kojima bi se regulisale promene u evidenciji prebivališta. Izmenama bi se unapredilo rešavanje problema "fantomskih birača", koji su prethodno identifikovani kao značajna prepreka regularnosti izbora.

Dodatni zahtevi uključuju obustavu izbornih radnji započetih 3. aprila, donošenje izmena propisa u skladu sa preporukama ODIHR-a, i usaglašavanje termina za beogradske izbore.

Predsednica parlamenta Ana Brnabić ranije je opoziciji dala rok do petka u 12 sati da dostave predloge, obećavajući prihvatanje svih predloga koji će doprineti boljoj primeni preporuka i unapređenju izbornih uslova.

JEZIVE SLIKE SA UKRAJINSKOG GROBLJA: Grobari rade punom parom, ne mogu da sahrane ljude na dnevnom nivou (VIDEO)

Izvor: Pravda.rs


 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA