Најновије

ВЛАСТ ПОНИЗИЛА СРБИЈУ: Са „рафалима“ улазимо у НАТО, Танјугове лажи о Павићу и Несторовићу

Лажна Танјугова вест је да је Александар Павић напустио посланички клуб и да Бранимир Несторовић има хрватски пасош, куповина француских „рафала“ је улазак Србије у НАТО на мала врата, а амбасадори Хил и Жофре се понашају као колонијални управници, речено је на конференцији за новинаре посланичког клуба „Ми снага народа – проф. др Бранимир Несторовић“ одржаној данас у Скупштини Србије, на којој је као кандидат за градоначелника Београда најављен доктор Борислав Антонијевић. 

Бранимир Несторовић, лидер листе која сада наступа под именом „Ми снага народа“, рекао је уочи београдских избора да анкете јавног мњења показују да ова група грађана има најмање девет одсто подршке. 

- И зато је почео специјални рат против нас. Танјуг је објавио лажну вест како је Павић напустио покрет, јер ја наводно имам хрватски пасош. Ништа луђе нисам чуо – казао је он. 

Како је навео, наша земља је под ударом са свих страна. 

- Ближи нам се гласање у УН за резолуцију о Сребреници, а народ смо над којим се већ сто година спроводи геноцид и нисмо успели да донесемо скупштински резолуцију о геноциду над нама – приметио је Несторовић. 

Адвокат Јелена Павловић, заменик председника ове посланичке групе, говорила је о скупоћи изборног процеса где је само на давања странкама учесницама избора потрошено готово десет милиона евра. 

- Огроман новац припада учесницима избора. СНС је сам потрошио 3,7 милиона евра из буџета и 3,7 милиона евра сопствених средстава. Само смо ми вратили значајна средства, ради се о 60 милиона динара, што је око пола милиона евра које смо вратили у буџет Србије. Други су штеловали фактуре и вратили већином нула динара – истакла је она. 

По њеним речима, изборна кампања свела се на расипање новца из буџета. 

- Желимо да се ова тема прошири и да дође до промене изборних услова, да новац буде исти за све изборне листе, без обзира на број посланика – навела је Павловићева. 

Посланик Александар Павић оштро је демантовао Танјугову информацију да је напустио посланички клуб окупљен око др Несторовића.

- Није истина да сам напустио посланичку групу и после свих провера могу да кажем да Несторовић нема хрватски пасош. Када је Танјуг објавио ту вест, управо у том тренутку смо били на овери потписа и направили смо заједнички селфи да покажемо да то није истина – поручио је Павић. 

Он је рекао да је вест заснована на лажној објави на лажном твитер налогу. 

- Иначе, ја не твитујем, ако то будем некад радио, обавестићу јавност. Ово је специјални рат који се води проти нас. И то се дешава док Кристофер Хил присуствује састанку у Скупштини, мешајући се у у унутрашње ствари Србије, а ради се о особи којој треба судити. Ми смо рекли да нећемо учествовати на том колегијуму, чак не знајући да ће ту бити амбасадори Хил и Жофре на позив председнице Скупштине – навео је Павић.

По његовим речима, учешће страних амбасадора у тим разговорима је срамота у којој су учествовали и сви који нису устали чим су видели да су ту Хил и Жофре. 
- Власт је понизила државу, а Хил и Жофре су ту били у улози колонијалних управника – закључио је он. 

Посланик Богдана Кољевић Грифит говорила је о најављеном пријему лажне државе Косово у Савет Европе, упозоривши да је тај пријем противан статуту Савета Европе, Хелсиншкој повељи и Повељи УН. 

- Према статуту Савета Европе Косово нема право да се учлани у ту организацију. У позадини свега је синхронизована политичка акција против Србије и Републике Српске, како срамном резолуцијом о Сребреници, тако и чланством Косова у СЕ. У захтеву стоје „млади чија је прошлост дефинисана ратом и геноцидом“. Дакле, план је да Србе и са ове и са оне стране Дрине прогласе геноцидним – упозорила је она. 

Кољевића је истакла и да је Србима на Косову  и Метохији прекршено право безбедност. Она је осудила и јавне иступе амбасадорке Шведске Анике Бен Давид, као увредљиве. 

- Она је неколико пута увредила српски народ. Најпре нас је осудила што смо традиционалисти и националисти, па се онда огласила о положају жена у Србији, а да она уопште није упозната са тим положајем, а све је кулминирало када је рекла да је бомбардовање СРЈ било у циљу спречавања етничког чишћења. А чак је и Хенри Кисинџер записао да је то био срачунати рат, а не спречавање етничког чишћења – указала је Богдана Кољевић. 

Она је упозорила да је Савет Европе заинтересован за ревизију српске историје. 

- Поставља се питање да ли Србија уопште треба да остане чланица Савета Европе, поготово ако Косово постане члан те организације – рекла је она. 
Шеф посланичког клуба „Ми снага народа“, адвокат Бранко Лукић, изнео је став да Република Српска има веће право него Косово да уђе у Савет Европе. 

- Они кажу да је правни оквир испуњен, иако немају све државе  једнинствен став да ли је Косово држава, а само држава може постати члан. Како кажу, еминентни правници се нису бавили тиме да ли је то држава, па какви су то онда еминентни правници? – упитао је он, па наставио: 

- Онда су навели да је Међународни суд правде пресудио да проглашењем независности није прекршено међународно право, иако Међународни суд правде нема право да спроводи контролу аката Савета безбедности Уједињених нација. 

Лукић је додао да су они „отворили Пандорину кутију бомбардовањем СРЈ, па признањем насилно отргнуте територије“. 

Они говоре да Косово испуњава нека правила, а не права. Знамо да Косово није чланица УН, знамо да је немачки суд потврдио да је бомбардовање било противправно, то је чак и Шредер потврдио, и знамо да Хелсиншка повеља потврђује територијални интегритет Србије. Кипар већ 40 година има проблем са турским делом Кипра, и никоме не пада на памет да тај део Кипра прима у међународне организације. Знамо исто за Каталонце, имали су референдум, који се не признаје. Само може Велика Албанија да се прави, то најављују и албански политичари – примећује адвокат.

Он је навео да Савет Европе нема ингеренцију да мења Устав Србије, Повељу УН и међулнародно право, чак ни да мења свој статут и прилагођава га тренутним потребама. 

- Србима се на КиМ крше бројна права, право на безбедност, право школовања, право слободе вероисповести, и чак и да је Косово држава, а није, не би испуњавало услове за чласнство у Савету Европе. А да је члан, чак би испуњавало услове за престанак чланства – нагласио је Лукић. 

За реч се поново јавио Александар Павић који је изнео критику због куповине француских борбених авиона „рафал“.

- Ми смо апсолутно против и то је улазак у НАТО на мала врата и везивање за непријатељске државе, као што је Француска непријатељска држава још од одласка Митерана. Француска је активно спречавала расправу о 25 година од бомбардовања СРЈ и редовно гласају против нас – указао је Павић.

Он је приметио да и Хрвати набављају „рафале“, па се, како је рекао, поставља питање да ли ће у случају неког сукоба Французи преко ГПС-а искључивати наше „рафале“. 
- Сетимо се и како је Француска једнострано отказала носаче хеликоптера „мистрале“ Русији, а ми се везујемо да морамо да купујемо ракете које су француско британске производње. За исту цену, могли смо да купимо дупло више „сухоја 35“, а помиње се да рафале можда нећемо добити до 2040. године – казао је он. 
Павић је изнео податак да постоји дугорочни план да заједно са Хрватима патролирамо подручјем Балкана за рачун НАТО, па зато треба да имамо и једни и други „рафале“.

- Африка избацује Француску као колонијалну силу, и она се сада сели у Србију. Ми овакву власт не можемо да поштујемо, која плаћа рекет нашим неприајтељима и све то на 25. годишњицу НАТО бомбардовања. Такође предаје Генералштаб, у чему учествују и СНС и СПС, и то је изгледа њихова обавеза преумљења Срба – навео је Павић. 

Посланик Борислав Антонијевић најављен је као кандидат за градоначелника Београда испред листе „Ми Снага народа – проф. др Бранимир Несторовић“, која ће под тим именом наступити на локалним изборима у Београду. 

Антонијевић је поздравио све оне који желе да уђемо у НАТО, рекавши да Србија у НАТО никад неће ући.

- И поздравио бих амбасадорку Шведске која је рекла да смо традиционалисти и националисти, и ми јесмо традиционалисти и националисти. И у духу те традиције јуче смо потписали споразум групе грађана „Ми снага народа професор Бранимир Несторовић“ – пооручио је Антонијевић.

ПОСТАЈЕ БАШ НАПЕТО - ЈЕСМО ЛИ НА ИВИЦИ СВЕТСКОГ СУКОБА? САД распоређују додатне снаге на Блиском истоку

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА