Najnovije

VLAST PONIZILA SRBIJU: Sa „rafalima“ ulazimo u NATO, Tanjugove laži o Paviću i Nestoroviću

Lažna Tanjugova vest je da je Aleksandar Pavić napustio poslanički klub i da Branimir Nestorović ima hrvatski pasoš, kupovina francuskih „rafala“ je ulazak Srbije u NATO na mala vrata, a ambasadori Hil i Žofre se ponašaju kao kolonijalni upravnici, rečeno je na konferenciji za novinare poslaničkog kluba „Mi snaga naroda – prof. dr Branimir Nestorović“ održanoj danas u Skupštini Srbije, na kojoj je kao kandidat za gradonačelnika Beograda najavljen doktor Borislav Antonijević. 

Branimir Nestorović, lider liste koja sada nastupa pod imenom „Mi snaga naroda“, rekao je uoči beogradskih izbora da ankete javnog mnjenja pokazuju da ova grupa građana ima najmanje devet odsto podrške. 

- I zato je počeo specijalni rat protiv nas. Tanjug je objavio lažnu vest kako je Pavić napustio pokret, jer ja navodno imam hrvatski pasoš. Ništa luđe nisam čuo – kazao je on. 

Kako je naveo, naša zemlja je pod udarom sa svih strana. 

- Bliži nam se glasanje u UN za rezoluciju o Srebrenici, a narod smo nad kojim se već sto godina sprovodi genocid i nismo uspeli da donesemo skupštinski rezoluciju o genocidu nad nama – primetio je Nestorović. 

Advokat Jelena Pavlović, zamenik predsednika ove poslaničke grupe, govorila je o skupoći izbornog procesa gde je samo na davanja strankama učesnicama izbora potrošeno gotovo deset miliona evra. 

- Ogroman novac pripada učesnicima izbora. SNS je sam potrošio 3,7 miliona evra iz budžeta i 3,7 miliona evra sopstvenih sredstava. Samo smo mi vratili značajna sredstva, radi se o 60 miliona dinara, što je oko pola miliona evra koje smo vratili u budžet Srbije. Drugi su štelovali fakture i vratili većinom nula dinara – istakla je ona. 

Po njenim rečima, izborna kampanja svela se na rasipanje novca iz budžeta. 

- Želimo da se ova tema proširi i da dođe do promene izbornih uslova, da novac bude isti za sve izborne liste, bez obzira na broj poslanika – navela je Pavlovićeva. 

Poslanik Aleksandar Pavić oštro je demantovao Tanjugovu informaciju da je napustio poslanički klub okupljen oko dr Nestorovića.

- Nije istina da sam napustio poslaničku grupu i posle svih provera mogu da kažem da Nestorović nema hrvatski pasoš. Kada je Tanjug objavio tu vest, upravo u tom trenutku smo bili na overi potpisa i napravili smo zajednički selfi da pokažemo da to nije istina – poručio je Pavić. 

On je rekao da je vest zasnovana na lažnoj objavi na lažnom tviter nalogu. 

- Inače, ja ne tvitujem, ako to budem nekad radio, obavestiću javnost. Ovo je specijalni rat koji se vodi proti nas. I to se dešava dok Kristofer Hil prisustvuje sastanku u Skupštini, mešajući se u u unutrašnje stvari Srbije, a radi se o osobi kojoj treba suditi. Mi smo rekli da nećemo učestvovati na tom kolegijumu, čak ne znajući da će tu biti ambasadori Hil i Žofre na poziv predsednice Skupštine – naveo je Pavić.

Po njegovim rečima, učešće stranih ambasadora u tim razgovorima je sramota u kojoj su učestvovali i svi koji nisu ustali čim su videli da su tu Hil i Žofre. 
- Vlast je ponizila državu, a Hil i Žofre su tu bili u ulozi kolonijalnih upravnika – zaključio je on. 

Poslanik Bogdana Koljević Grifit govorila je o najavljenom prijemu lažne države Kosovo u Savet Evrope, upozorivši da je taj prijem protivan statutu Saveta Evrope, Helsinškoj povelji i Povelji UN. 

- Prema statutu Saveta Evrope Kosovo nema pravo da se učlani u tu organizaciju. U pozadini svega je sinhronizovana politička akcija protiv Srbije i Republike Srpske, kako sramnom rezolucijom o Srebrenici, tako i članstvom Kosova u SE. U zahtevu stoje „mladi čija je prošlost definisana ratom i genocidom“. Dakle, plan je da Srbe i sa ove i sa one strane Drine proglase genocidnim – upozorila je ona. 

Koljevića je istakla i da je Srbima na Kosovu  i Metohiji prekršeno pravo bezbednost. Ona je osudila i javne istupe ambasadorke Švedske Anike Ben David, kao uvredljive. 

- Ona je nekoliko puta uvredila srpski narod. Najpre nas je osudila što smo tradicionalisti i nacionalisti, pa se onda oglasila o položaju žena u Srbiji, a da ona uopšte nije upoznata sa tim položajem, a sve je kulminiralo kada je rekla da je bombardovanje SRJ bilo u cilju sprečavanja etničkog čišćenja. A čak je i Henri Kisindžer zapisao da je to bio sračunati rat, a ne sprečavanje etničkog čišćenja – ukazala je Bogdana Koljević. 

Ona je upozorila da je Savet Evrope zainteresovan za reviziju srpske istorije. 

- Postavlja se pitanje da li Srbija uopšte treba da ostane članica Saveta Evrope, pogotovo ako Kosovo postane član te organizacije – rekla je ona. 
Šef poslaničkog kluba „Mi snaga naroda“, advokat Branko Lukić, izneo je stav da Republika Srpska ima veće pravo nego Kosovo da uđe u Savet Evrope. 

- Oni kažu da je pravni okvir ispunjen, iako nemaju sve države  jedninstven stav da li je Kosovo država, a samo država može postati član. Kako kažu, eminentni pravnici se nisu bavili time da li je to država, pa kakvi su to onda eminentni pravnici? – upitao je on, pa nastavio: 

- Onda su naveli da je Međunarodni sud pravde presudio da proglašenjem nezavisnosti nije prekršeno međunarodno pravo, iako Međunarodni sud pravde nema pravo da sprovodi kontrolu akata Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. 

Lukić je dodao da su oni „otvorili Pandorinu kutiju bombardovanjem SRJ, pa priznanjem nasilno otrgnute teritorije“. 

Oni govore da Kosovo ispunjava neka pravila, a ne prava. Znamo da Kosovo nije članica UN, znamo da je nemački sud potvrdio da je bombardovanje bilo protivpravno, to je čak i Šreder potvrdio, i znamo da Helsinška povelja potvrđuje teritorijalni integritet Srbije. Kipar već 40 godina ima problem sa turskim delom Kipra, i nikome ne pada na pamet da taj deo Kipra prima u međunarodne organizacije. Znamo isto za Katalonce, imali su referendum, koji se ne priznaje. Samo može Velika Albanija da se pravi, to najavljuju i albanski političari – primećuje advokat.

On je naveo da Savet Evrope nema ingerenciju da menja Ustav Srbije, Povelju UN i međulnarodno pravo, čak ni da menja svoj statut i prilagođava ga trenutnim potrebama. 

- Srbima se na KiM krše brojna prava, pravo na bezbednost, pravo školovanja, pravo slobode veroispovesti, i čak i da je Kosovo država, a nije, ne bi ispunjavalo uslove za člasnstvo u Savetu Evrope. A da je član, čak bi ispunjavalo uslove za prestanak članstva – naglasio je Lukić. 

Za reč se ponovo javio Aleksandar Pavić koji je izneo kritiku zbog kupovine francuskih borbenih aviona „rafal“.

- Mi smo apsolutno protiv i to je ulazak u NATO na mala vrata i vezivanje za neprijateljske države, kao što je Francuska neprijateljska država još od odlaska Miterana. Francuska je aktivno sprečavala raspravu o 25 godina od bombardovanja SRJ i redovno glasaju protiv nas – ukazao je Pavić.

On je primetio da i Hrvati nabavljaju „rafale“, pa se, kako je rekao, postavlja pitanje da li će u slučaju nekog sukoba Francuzi preko GPS-a isključivati naše „rafale“. 
- Setimo se i kako je Francuska jednostrano otkazala nosače helikoptera „mistrale“ Rusiji, a mi se vezujemo da moramo da kupujemo rakete koje su francusko britanske proizvodnje. Za istu cenu, mogli smo da kupimo duplo više „suhoja 35“, a pominje se da rafale možda nećemo dobiti do 2040. godine – kazao je on. 
Pavić je izneo podatak da postoji dugoročni plan da zajedno sa Hrvatima patroliramo područjem Balkana za račun NATO, pa zato treba da imamo i jedni i drugi „rafale“.

- Afrika izbacuje Francusku kao kolonijalnu silu, i ona se sada seli u Srbiju. Mi ovakvu vlast ne možemo da poštujemo, koja plaća reket našim nepriajteljima i sve to na 25. godišnjicu NATO bombardovanja. Takođe predaje Generalštab, u čemu učestvuju i SNS i SPS, i to je izgleda njihova obaveza preumljenja Srba – naveo je Pavić. 

Poslanik Borislav Antonijević najavljen je kao kandidat za gradonačelnika Beograda ispred liste „Mi Snaga naroda – prof. dr Branimir Nestorović“, koja će pod tim imenom nastupiti na lokalnim izborima u Beogradu. 

Antonijević je pozdravio sve one koji žele da uđemo u NATO, rekavši da Srbija u NATO nikad neće ući.

- I pozdravio bih ambasadorku Švedske koja je rekla da smo tradicionalisti i nacionalisti, i mi jesmo tradicionalisti i nacionalisti. I u duhu te tradicije juče smo potpisali sporazum grupe građana „Mi snaga naroda profesor Branimir Nestorović“ – pooručio je Antonijević.

POSTAJE BAŠ NAPETO - JESMO LI NA IVICI SVETSKOG SUKOBA? SAD raspoređuju dodatne snage na Bliskom istoku

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA