Најновије

СИЈАРТО ПОТВРДИО: Мађарска уз Србију и у Савету Европе и поводом "геноцида у Сребреници"

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић разговарао је телефоном са мађарским колегом Петером Сијартом, који му је потврдио да ће Мађарска гласати против у Комитету министара Савета Европе у вези са чланством такозваног Косова и да неће подржати резолуцију о Сребреници у УН, као и ниједан предлог који би довео до даље ескалације тензија у региону.
Сијарто / Скриншот

Сијарто / Скриншот

Дачић је истакао да му је Сијарто поновио да је Мађарска заинтересована за успех дијалога Београда и Приштине, али да је додао и да стална намера такозваног Косова да се придружи међународним организацијама не помаже овом процесу.

"Имао сам садржајан телефонски разговор са шефом мађарске дипломатије Сијартом. Имајући у виду актуелну ситуацију у региону, свом колеги сам поручио да се Србија континуирано залаже за деескалацију, очување мира и стабилности у региону, као и за поштовање раније постигнутих договора", наведео је Дачић на свом Инстаграм налогу. 

Он је додао да се разговарало и о процесу интеграција Србије у Европску унију, што остаје приоритетни циљ српске спољне политике.

Прочитајте ОВДЕ зашто је Шпанија уз Србију у Савету Европе

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА