Najnovije

SIJARTO POTVRDIO: Mađarska uz Srbiju i u Savetu Evrope i povodom "genocida u Srebrenici"

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa mađarskim kolegom Peterom Sijartom, koji mu je potvrdio da će Mađarska glasati protiv u Komitetu ministara Saveta Evrope u vezi sa članstvom takozvanog Kosova i da neće podržati rezoluciju o Srebrenici u UN, kao i nijedan predlog koji bi doveo do dalje eskalacije tenzija u regionu.
Sijarto / Skrinšot

Sijarto / Skrinšot

Dačić je istakao da mu je Sijarto ponovio da je Mađarska zainteresovana za uspeh dijaloga Beograda i Prištine, ali da je dodao i da stalna namera takozvanog Kosova da se pridruži međunarodnim organizacijama ne pomaže ovom procesu.

"Imao sam sadržajan telefonski razgovor sa šefom mađarske diplomatije Sijartom. Imajući u vidu aktuelnu situaciju u regionu, svom kolegi sam poručio da se Srbija kontinuirano zalaže za deeskalaciju, očuvanje mira i stabilnosti u regionu, kao i za poštovanje ranije postignutih dogovora", navedeo je Dačić na svom Instagram nalogu. 

On je dodao da se razgovaralo i o procesu integracija Srbije u Evropsku uniju, što ostaje prioritetni cilj srpske spoljne politike.

Pročitajte OVDE zašto je Španija uz Srbiju u Savetu Evrope

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA