Најновије

ДЕТАЉИ ТРАГЕДИЈЕ ДАНКЕ ИЛИЋ: Убили је аутомобилом - бацили тело на депонију

Председник Србије Александар Вучић је, на посебној седници Владе Србије, саопштио да је полиција ухапсила два лица осумњичена да су убила Данку Илић, за којом се трагало више од 10 дана.

Сумња се да су две особе које је полиција привела аутомобилом усмртиле двогодишњу Данку Илић неколико минута након што је мајка приметила њен нестанак. Приведени су признали извршење дела, саопштио је председник Србије. Из МУП-а је речено да полиција наставља интензиван рад на случају о чему ће благовремено обавестити јавност.

МУП је саопштио да су двојица осумњичених у потпуности су признали извршење овог злочина. Није саопштено више детаља. 

Како сазнаје бањалучки АТВ, двојица мушкараца који су јутрос ухапшени, сумњиче се да су аутомобилом усмртиле девојчицу, а потом њено тело сакриле на место које се користи као дивља депонија уз Старобањски пут код Бора.

Истрага криминалистичке полиције ПУ Бор указује да се све одиграло 26. марта око 13.52, односно свега седам минута након што је, према пријави мајке, девојчица нестала, наводи извор АТВ-а.

Ухапшенима је одређено полицијско задржавање до 48 сати.

За девојчицом се трагало десет дана

Двогодишња Данка Илић нестала је пре десет дана. Од тада се за њом интензивно трагало. По први пут у Србији је покренут систем Пронађи ме.

У потрази је поред полиције учествовала Жандармерија, хеликоптерска јединица, припадници Горске службе спасавања.

Нада да ће девојчица бити пронађена жива појавила се пре неколико дана када је један српски држављанин снимио видео на станици у Бечу на којем се могло видети девојчица која подсећа на Данку у пратњи две Румунке. 

Међутим, јутрос је бечка полиција саопштила да је разјашњен идентитет особа са снимака, које је у Бечу направио држављанин Србије, и да је са њима успостављен контакт.

"На основу истраге и пратећих чињеница, веза између особа приказаних на објављеним сликама и нестале девојчице може се јасно и без икакве сумње искључити", наводи се у саопштењу бечке полиције.

Прочитајте ОВДЕ шта Борељ каже о динару на КиМ

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА