Најновије

ЈЕЗИВО - ГАШИЋ ДО ДЕТАЉА ОПИСАО УБИСТВО МАЛЕ ДАНКЕ: МУП изашао са званичним саопштењем

Злочин који је почињен над малом Данком дубоко је потресао целу Србију. Изражавам најдубље саучешће породици мале Данке, рекао је министар унутрашњих послова Братислав Гашић.

"Након десетодневне потраге припадници МУП ухапсили су С. Ј. и Д. Д, осумњичене да су аутом ударили и убили Данку, па њено тело бацили на депонију", рекао је министар.

Гашић истиче да су обојица признали и до детаља описали злочин.

"Према свим информацијама којима располажемо, изнећу вам ретроспективу. Мајка Ивана Илић је у 13.10 дошла са децом из Бора. Она се играла са децом и сликала их. Мужу је у 13.22 послала слике. Син јој је тражио воду, а за пар минута је схватила да Данке нема. У 13.51 је звала мужа, а полиција је стигла у 13 и 59", рекао је министар Гашић.
У 18.57 часова активиран је систем Пронађи ме, подсећа министар Гашић.

АМЕРИЧКИ ЕКСПЕРТ! Спремите се, Русија постаје суперсила

"Ми смо до детаља пратили кретање мајке, и свих могућих лица која су пролазила истом трасом. Проверавали и када је настала фотографија. То су нам били битни чиниоци за добијање информација колико је дете било ван видокруга мајке. Начин функционисања система Пронађи ме је објашњен више пута, и зашто није активиран одмах. Ми смо прошле године имали преко 600 пријава нестанака, и углавном децу нађу за неколико сати", истакао је Гашић.

Министар Гашић је рекао да су се осумњичени, након што су ударили девојчицу, током вожње договорили да тело баце.

“Док су возили зауставио их је отац децојчице, који је био у аутомобилу и питао да ли су видели девојчицу, одгворили су негативно“, рекао је Гашић.

Они су Старобањским путем, по доласку на депонују, бацили дете на бедем са гомилом смећа, а други је пазио да неко не наиђе.

Након тога су се вратили у фирму и оставили тамо возило.

"О монструозности сведочи и то да је на позив директора Д. Д. отишао да тражи девојчицу у Бањском пољу, свестан да ју је усмртио. Тог дана на територију Бањског поља ушло је 17 возила, а само су два изашла ван Бањског поља, до доласка полиције и запречавања путева. То је битно зато што је, било симптоматично да 150 метара од места где су се зауставили у дворишту породице Илић, тих 150 метара прелазили су пет и по минута. Као и што знамо да су на депонији били минут и 41 секунду", казао је Гашић.
Подсетимо, потрага за Данком Илић (2) завршила се трагично, пошто су двојица мушкараца признала убиство девојчице.

(НЕ)МОГУЋЕ: Британија и Француска се тајно спремају да пошаљу војску у Украјину

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА