Najnovije

JEZIVO - GAŠIĆ DO DETALJA OPISAO UBISTVO MALE DANKE: MUP izašao sa zvaničnim saopštenjem

Zločin koji je počinjen nad malom Dankom duboko je potresao celu Srbiju. Izražavam najdublje saučešće porodici male Danke, rekao je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

"Nakon desetodnevne potrage pripadnici MUP uhapsili su S. J. i D. D, osumnjičene da su autom udarili i ubili Danku, pa njeno telo bacili na deponiju", rekao je ministar.

Gašić ističe da su obojica priznali i do detalja opisali zločin.

"Prema svim informacijama kojima raspolažemo, izneću vam retrospektivu. Majka Ivana Ilić je u 13.10 došla sa decom iz Bora. Ona se igrala sa decom i slikala ih. Mužu je u 13.22 poslala slike. Sin joj je tražio vodu, a za par minuta je shvatila da Danke nema. U 13.51 je zvala muža, a policija je stigla u 13 i 59", rekao je ministar Gašić.
U 18.57 časova aktiviran je sistem Pronađi me, podseća ministar Gašić.

AMERIČKI EKSPERT! Spremite se, Rusija postaje supersila

"Mi smo do detalja pratili kretanje majke, i svih mogućih lica koja su prolazila istom trasom. Proveravali i kada je nastala fotografija. To su nam bili bitni činioci za dobijanje informacija koliko je dete bilo van vidokruga majke. Način funkcionisanja sistema Pronađi me je objašnjen više puta, i zašto nije aktiviran odmah. Mi smo prošle godine imali preko 600 prijava nestanaka, i uglavnom decu nađu za nekoliko sati", istakao je Gašić.

Ministar Gašić je rekao da su se osumnjičeni, nakon što su udarili devojčicu, tokom vožnje dogovorili da telo bace.

“Dok su vozili zaustavio ih je otac decojčice, koji je bio u automobilu i pitao da li su videli devojčicu, odgvorili su negativno“, rekao je Gašić.

Oni su Starobanjskim putem, po dolasku na deponuju, bacili dete na bedem sa gomilom smeća, a drugi je pazio da neko ne naiđe.

Nakon toga su se vratili u firmu i ostavili tamo vozilo.

"O monstruoznosti svedoči i to da je na poziv direktora D. D. otišao da traži devojčicu u Banjskom polju, svestan da ju je usmrtio. Tog dana na teritoriju Banjskog polja ušlo je 17 vozila, a samo su dva izašla van Banjskog polja, do dolaska policije i zaprečavanja puteva. To je bitno zato što je, bilo simptomatično da 150 metara od mesta gde su se zaustavili u dvorištu porodice Ilić, tih 150 metara prelazili su pet i po minuta. Kao i što znamo da su na deponiji bili minut i 41 sekundu", kazao je Gašić.
Podsetimo, potraga za Dankom Ilić (2) završila se tragično, pošto su dvojica muškaraca priznala ubistvo devojčice.

(NE)MOGUĆE: Britanija i Francuska se tajno spremaju da pošalju vojsku u Ukrajinu

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA