Најновије

КАКВА ПОРУКА ОРБАНА: Несвакидашњи увид једног генијалног политичара!

Милорад Додик, председник Републике Српске, одликовао је Орденом Републике Српске на огрлици, мађарског премијера, Виктора Орбана.

Током свог говора, Орбан је открио једну ствар о необичном начину на који процењује квалитет одређених држава.

"Када хоћу да видим у каквом је стању једна земља, прошетам улицама и посматрам дворишта и ако су три ствари у реду, онда видим будућност. Те три ствари овде су у реду - школе су вам у реду, цркве су вам у реду и гробља су вам сређена. У једној заједници која те три ствари одржава и чува, само је време питање када ће кренути путем развоја", нагласио је Орбан.

Он је указао да је потенцијал који постоји у Српској са аспекта Мађарске веома значајан и да је Српска подручје пред којим је будућност.

"Када гледам Српску, онда видим подручје пред којим стоји будућност. Не полазим од онога што статистике показују, него сматрам да сте део Европе који у будућности може да покаже најбржи раст", нагласио је Орбан.

Орден Републике Српске на огрлици највише је одликовање Републике Српске које се додељује још од 1993. године, али лауреата нема много.

Носиоци највишег одликовања Републике Српске кроз историју су, између осталих били и блаженопочивши патријарх српски Павле, који је одликован 2009. године, високи званичници Русије Валентина Матвијенко и Сергеј Лавров, те председник Србије Александар Вучић, који су одликовани 2018. године.

Међу носиоцима највишег одликовања Републике Српске су бивши лидер Срба у Хрватској Јован Рашковић и бивши председник Србије и СР Југославије Слободан Милошевић.

Ордење и одликовање Републике Српске установљени су 1993. године и дефинисани Уставом Републике Српске.

Одликовања Републике Српске додељују се онима који су дали или дају допринос афирмацији Републике, али и појединцима који су показали личну храброст, хуманизам, племенитост, пожртвовање или допринели развоју толеранције.

Прочитајте ОВДЕ шта Ђилас каже о Додику и Несторовићу

Извор: Правда / РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА